Obavijesti

Promo sadržaj

Okreni novu ploču i spremno dočekaj novu školsku godinu

Okreni novu ploču i spremno dočekaj novu školsku godinu
5

»Budimo odgovorni« ili »novo normalno«, kako god to nazivali, možemo slobodno reći da nam to pruža neku pozitivnu energiju i optimizam.

Priznali mi to ili ne svima nam je teško - bilo da smo školarac, student, roditelj ili učitelj. Ovo je jedan produženi period prilagodbe na okolnosti koje zaista nisu svakodnevne i potrebno je mijenjati životne navike.

Ljudima uvijek ostaje strah od onoga što nam je nepoznato, nepredvidljivo i teško opipljivo. Trenutno ne možemo sa sigurnošću reći kako će se nastava odvijati na jesen – ali velika je vjerojatnost za hibridnim načinom ili u potpunosti online nastavom.

U proteklih nekoliko mjeseci način na koji učimo i kako učimo preokrenut je naglavačke. Mnogi učitelji su po prvi puta uključivali nove alate, metode i tehnologije u svoje edukacije, a učenici doživljavaju nove metode učenja, koje će imati važan, ali i trajan utjecaj.

Digitalizacija nastave je značilo da odjednom svi postajemo stručnjaci za Zoom, Timsie, Google Drive, Google Clasroom, Classkick, WhatsApp, Viber, Yammer i mnoge druge programe i aplikacije – za koje do jučer možda nismo ni čuli, a follow, like, search, chat, gg, attach, upload i ostali izrazi odjednom su nam postali svakodnevnica.

NOVE ULOGE ZA UČITELJE

Baš kao što su se učenici morali prilagoditi novim metodama učenja uslijed porasta uporabe tehnologije, tako su se i učitelji morali prilagoditi prihvaćanju novih uloga i odgovornosti. Sada je njihova uloga više izražena u vođenju učenika kroz metode učenja i međusobnog pomaganja te sada preuzimaju ulogu istraživača kao i njihovi učenici. Glavni izazovi s kojima se susreću kod provođenja online nastave je sudjelovanje učenika te kao ih održati angažiranima, motiviranima i sigurnima u današnjem digitalnom svijetu.

Novi formati učenja na daljinu zahtijevaju novo razmišljanje za stvaranje uvjerljivih, zanimljivih i interaktivnih sadržaja. Kako bi sve od navedenog osigurali učitelji se okreću novim alatima, tehnologijama te vrhunskoj IT opremi.

POVEZIVANJE UČENIKA S NOVIM METODAMA UČENJA I TEHNOLOGIJAMA

U današnjim školama naglašena je rastuća uloga online učenja, a videokonferencije su postale ogroman dio toga. To je jedinstvena prilika za učenike i studente da vježbaju svoje komunikacijske vještine te im pružaju mogućnost suradnje na projektima s učiteljima i učenicima diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Škola je svakako više od domaćih zadataka i testova. Riječ je o povezanosti koja se događa u hodnicima i kantinama koje omogućuju socijalno-emocionalno učenje - kritičnom procesu razvijanja samosvijesti, samokontrole i međuljudskih vještina potrebnih za uspjeh u školi, poslu i izvan njega. Škole su također mjesto za poticanje kreativnosti. Nažalost, u današnjem okruženju ne možemo osobno doživjeti te trenutke. No pomoću vrhunske opreme kao što su multimedijalna računala, slušalice, zvučnici, kvalitetni monitori, grafički tableti i multifunkcijski uređaji te mnoge aplikacije i alati kao što je Flipgrid, učenici se mogu izraziti, oživljavajući vlastiti glas i kreativnost.

Zbog toga su mnogi učitelji imali mogućnost održavati online sastanke s učenicima koji nisu služili samo za učenje nego su im omogućili razgovore s prijateljima, pjevanje pjesama ili mogućnost čestitanja rođendana.

SIGURNOST

Jedno od iznimno važnih pitanja je sigurnost na Internetu za učenike i studente. Kako hakeri razvijaju mnoge načine kršenja podataka i stavljanja zlonamjernog koda u sustave i programe koji su iznimno važni za obrazovanje, IT stručnjaci pojačavaju svoju obranu kako bi se učenje moglo nastaviti bez prekida.

Zbog toga je zaštita školskih uređaja, mreža te uređaja koje učenici koriste kod kuće iznimno važna. Kako bi se ove mogućnosti svele na minimum potrebno je da učitelji i učenici koriste software kojima će izbjeći ovakve scenarije i zaštiti se.

ULOGA RODITELJA

Roditelji su se našli u novoj ulozi i slobodno možemo reći da su postali dio učiteljskog tima, pomažući učenicima da lakše savladaju nove načine i sustave za održavanje online nastave.

Roditelji sada pružaju dodatnu podršku učenicima koji prelaze na učenje na daljinu te uz sve moraju uskladiti svakodnevne obaveze i posao. Ovo je nešto što prije samo nekoliko mjeseci nitko od nas nije mogao predvidjeti i zamisliti.

Gledajući unaprijed, uloga roditelja kao dijela obrazovnog tima postat će još izraženija. Pružajući roditeljima fleksibilniji pristup virtualnim učionicama svoje djece i morat će savladati i koristiti nove obrazovne pristupe i tehnologije kako bi pomogli svojem djetetu.

Sada je pravo vrijeme za isprobavanje nove tehnologije te kako bi bili u korak s najnovijim trendovima u ed techu pogledajte vrhunske IT uređaje koji će vam u tome pomoći.

Unutar digitalnih učionica učenje na daljinu prošlo je značajnu transformaciju u samo nekoliko mjeseci. Ovaj brzi prelazak na tehnologiju uključuje nevjerojatnu koordinaciju učitelja, učenika i roditelja, a stvaranje pristupačnog obrazovanja za sve mora biti ključni prioritet. Gledajući naprijed, podučavanje i učenje dugoročno se mijenjaju.

Ove školske godine okrenimo novu ploču, savladajmo zajedno sve izazove koji su pred nama uz vrhunsku tehnologiju i informatičku opremu. Opskrbimo se najboljom opremom i uživajmo u brzini obavljanja školskih zadataka, prepustimo se potpuno novom doživljaju slušanja, gledanja ili održavanja edukacija uz pravi multimedijalni doživljaj, a komunicija između učenika, učitelja i roditelja neka bude brža, lakša, točnija i sigurnija - ZOOMIRAJ PONUDU vrhunske opreme ili prelistaj novi Links katalog i saznaj na koji način možeš uživati u online kupljenom proizvodu već isti dan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu