Obavijesti

News

Komentari 427

Okrutna djeca: Tri dječaka su curici (7) grudama oštetili oko

Okrutna djeca: Tri dječaka su curici (7) grudama oštetili oko
1

Zagreb: Djevojčicu (7) su napala tri dječaka na putu iz škole. Kako kaže, grudali su je, a onda gurnuli u ogradu. Gurali su joj snijeg u usta i grudom pogodili u oko

VIDEO

S prijateljem sam išla iz škole. Naišla su tri dječaka i počela su nas gađati grudama snijega i izazivati. Prijatelj se prestrašio i pobjegao, a ova trojica su me gurnula u ogradu, gurali su mi snijeg u usta, a onda su me grudom pogodili u oko, priča nam i dalje uplašena djevojčica (7). Ova vesela i zaigrana curica te odlična učenica 2. razreda sesvetske Osnovne škole Brestje neko vrijeme neće moći na nastavu. Nakon napada trojice starijih dječaka u ponedjeljak, završila je na KBC-u Rebro u Zagrebu.

- Pod anestezijom su joj očistili oko. Rožnica je oštećena, a još ne znamo koliko je oštećenje - zgrožen je njen otac. Slučaj će prijaviti policiji te očekuje da dječaci i njihovi roditelji odgovaraju.

- Reagirao sam jer ne podnosim omalovažavanje. Angažirali smo i odvjetnika. Oko joj je oštećeno i još jedan ovakav ispad na nju može ostaviti psihički trag. Ne želimo da se to ponovi - odlučan je otac, koji je saznao imena dva dječaka koji idu u peti razred te nazvao njihove roditelje.

- Jedni tvrde da je njihov sin nije napao, a drugi su pristali razgovarati s nama - kaže Igor, koji zahtjeva da policija obavi posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj sin se grudao, ali nije tukao djevojčicu. Uzoran je - kaže otac jednog dječaka. Otac drugog dječaka također brani sina.

- Tražili smo od njezinih roditelja da je vidimo, ali nam nisu dopustili jer je ona u šoku. Dama je napala dječake i sada je u šoku - kaže. Sva su trojica, od kojih je barem jedan bacio grudu koja je djevojčicu pogodila u oko, učenici 5. razreda. Curica je tri, četiri godine mlađa od njih te je sitnije građe. Njen otac zvao je i školu tražeći ravnatelja.

- Javila se djelatnica, mislim pedagoginja, i rekla kako je nisu napali u školi i da oni nemaju veze s tim - kaže otac. Djevojčica je nastradala samo 50-ak metara od škole. Naša novinarska ekipa je u utorak, na samom ulazu u školu, svjedočila još jednom incidentu.

No 20-ak metara prije ulaza u dvorište škole, na ulazu u obližnji vrtić, vidjeli smo dječaka kako leži u snijegu. Nije mogao sam ustati. Novinarka i još jedna prolaznica su ga dignule i odvele do škole. Šepao je i plačući govorio da ga boli glava, a ušna resica bila mu je zamrljana krvlju. On je učenik 7. razreda. Kroz suze je ispričao kako ga je napao osmaš. Za tog napadača nekoliko nam je djevojčica poslije reklo kako je sklon tučnjavama. Ozlijeđenom dječaku kuharice su dale čaj te se uskoro osjećao bolje, a iz škole su pozvali njegove roditelje. Ravnatelj je bio zbunjen incidentima.

Ravnatelj: Nemamo veze s tim

Iz škole koju je otac djevojčice kontaktirao kažu da je trojica dječaka nisu napala u školi nego 50-ak metara dalje, pa tako oni nemaju veze s time. Ravnatelj je poslije rekao da će učiniti što može da spriječi nasilje.

'Strepimo da nam kći izgubi oko'

Stanje je jako loše. Liječnici nisu očekivali da će joj se pogoršati. Još ne znam točno što joj je niti hoće li ići na bilo kakve operacije, valjda ćemo saznati tijekom dana. Zaista mi je teško, rekao je u srijedu na rubu plača očajni otac djevojčice. Malenoj je jako oštećena rožnica. Otac Igor kaže kako su joj liječnici pregledati oko, ali ona je vidjela samo mutnu, zamagljenu sliku. Do daljnjeg će je zadržati u bolnici, a nalazi se na odjelu Dječje očne kirurgije.

- Oko je u groznom stanju. Jedino što su mi liječnici rekli je da, ako mi dijete ne ostane u bolnici, postoji mogućnost da izgubi oko. Ne mogu to prihvatiti - kaže potreseni otac. Iz KBC-a Rebro kažu kako ne mogu davati informacije o pacijentima. Otac stradale djevojčice angažirao je odvjetnika i traži da policija obavi posao.

- Želim da oni koji su odgovorni za ozljedu moje kćeri snose posljedice. Nije se ona sama ozlijedila - tvrdi otac.

Među djecom je nasilje, nažalost, postalo uobičajeno ponašanje. Isti dan na ulazu u vrtić pokraj škole u snijegu je ležao dječak. Novinarka i prolaznica podignule su ga. Kroz plač je rekao kako ga je napao osmaš, a ušna resica mu je krvarila. Ravnatelj je rekao kako ne može kontrolirati događaje izvan škole.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 427
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a