Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Olli Rehn: Primjena ZERP-a utjecat će na pregovore

Rehn je kazao Mesiću da će primjena ZERP-a negativno utjecati na pregovore. Mesić misli da se može naći rješenje koje će sve zadovoljiti

D. Urukalović
Foto: D. Urukalović
3 komentara

- Naći ćemo rješenje s kojim će biti zadovoljne sve strane: i Italija i Slovenija i Europska unija i Hrvatska - rekao je Mesić nakon susreta s povjerenikom Europske komisije za proširenje Ollijem Rehnom u Bruxellesu.
- Zemlja može biti prihvaćena samo onda ako se drži određenih ugovora, principa, a Hrvatska se drži principa - pacta sunt servanda - i mi ćemo naći rješenje - istaknuo je Mesić. Zamoljen da kaže nešto više o mogućem scenariju rješenja pitanja ZERP-a, Mesić je odgovorio da ne može reći ništa šire, ali da će čuti uskoro. Mesić smatra i da će se vlada formirati prije kraja godine. - Nove vlade će biti i ona će naći rješenje - rekao je Mesić. Povjerenik Rehn izjavio je da je pozvao Hrvatsku da se suzdrži od primjene te zone.
- Ohrabrio sam Hrvatsku da se suzdrži od primjene te zone i da poštuje dogovor postignut 2004. godine između Hrvatske, Italije i Slovenije. To je vrlo važno pitanje i vjerujem da ono neće izazvati probleme, jer bi inače moglo imati negativan utjecaj na pristupne pregovore - rekao je Rehn.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message