Obavijesti

News

Komentari 18

Omiš: Umirovljenica mora platiti 28 milijuna kn kazne

Omiš: Umirovljenica mora platiti 28 milijuna kn kazne
4

Sonja Antičević iz Omiša sudjelovala je u aferi Reebok. Novac je zarađen kupnjom i prodajom dionica te tvrtke. Sve je vodio njezin nećak

VIDEO

Federalni sudac u New Yorku dosudio je da umirovljena krojačica Sonja Antičević (67) iz Omiša mora platiti 5,7 milijuna dolara (27,7 milijuna kuna) jer je sudjelovala u aferi Reebok, javlja Forbes.com. Od tog iznosa Sonja mora vratiti 2,63 milijuna dolara, koje je dobila na račun, a sud joj je odredio i 3,08 milijuna dolara kazne.
- Svom nećaku, američkom brokeru Davidu Pajčinu, omogućila je da prikrije tragove o trgovanju dionicama. Sama nije ilegalno trgovala ili prenosila povjerljive informacije, no odigrala je važnu ulogu u prijevari - rekao je sudac Kimba Wood obrazlažući presudu. Podsjetimo, afera je otkrivena 2005. godine kada se na brokerskom računu Sonje Antičević preko noći našlo više od dva milijuna dolara. Novac je zarađen jeftinim kupovanjem i kasnije skupom prodajom dionica Reeboka u vrijeme dok je tu tvrtku preuzimao Adidas. Dionice je kupovala i prodavala grupa od 15 ljudi na čijem čelu su bili Sonjin nećak David Pajcin i njegov prijatelj Eugene Plotkin. Navodno su zaradili 6,7 mil. dolara jer su imali povlaštene informacije. Veći dio novca je zamrznut, a SAD pokušava vratiti ono što je na inozemnim računima.
- Molim vas pustite me na miru. To nije u redu, ja sam obična i mala žena, a ne kriminalka - komentirala je presudu Sonja. Njezini susjedi nisu ni čuli za aferu, a kažu kako Sonja nije mogla takvo nešto učiniti već je žrtva prijevare.
- Da ima 5 života Sonja ne bi mogla vratiti te novce. To je slična priča kao s jamcima kredita kod nas, ona je izigrana i mora vraćati tuđe dugove - kažu Antičevićkini znanci.
Američki sud Sonju nije saslušao jer je ona odbijala svaki kontakt s njima. Njezin nećak je pušten na uvjetnu slobodu te je nestao. Navodno je viđen i u Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca