News

Komentari 21

On pliva u izmetu i fekalijama: Oduvijek sam volio svoj posao

Australija: Brendan Walsh kada zaroni u izmet, ne vidi ništa. Kaže da više hoda nego pliva. Dodaje da je dosad nalazio razne stvari, od kondoma do zubnih proteza

Brendan Walsh iz Melbournea u Australiji roni u fekalijama više od 14 godina. Njegova tvrtka East West Dive popravlja i održava strojeve koji razgrađuju izmet. Brendan zaranja u izmet i brine se da sve radi kako treba. U fekalijama je dosad pronalazio razne stvari od kondoma do proteza za zube. 

'Ne vidi se ništa. Više hodam nego što plivam'

- Ovo definitivno nije posao za gadljive. Kad se zaroni u izmet ne vidi se apsolutno ništa. Više hodam nego što plivam. Oduvijek sam volio svoj posao. Volim raditi mehaničke poslove - kaže Brendan i dodaje kako misli da posao ne možeš raditi dobro ako ga ne voliš. Koristi posebno odijelo i masku te boce s kisikom.

'Ako osjećaš miris, onda imaš problem'

- Ne osjećam nikakav miris, ako osjećaš miris, onda imaš problem - objašnjava Brendan. Misli kako je puno gore ljudima koji ga čiste nakon što izađe iz izmeta. Kaže kako mu do sada nikada nije bilo zlo na poslu.

- Najgore je kad smo ronili u podrumu i odvodima bolnice. Tada vidiš s čim sve imaš posla - kaže Brendan. Objašnjava kako je njegov posao vrlo važan jer u Australiji za razgradnju izmeta ne koriste kemikalije nego bakterije. Strojevi rade 24 sata i često se dijelovi trgaju pa ih Brendan mora popravljati.

Najčitaniji članci