News

Komentari 55

On sve nanjuši: Iako slijep na jedno oko, pas Don je policajac

On sve nanjuši: Iako slijep na jedno oko, pas Don je  policajac

Belgijski ovčar u pulsku policiju stigao je sa 18 mjeseci. Sad ima 10 godina, muči ga visoki očni tlak, ali u rekordnom roku pronalazi skrivene eksplozive. Svojim vještinama oduševio je Puljane i turiste

Ekspresnim pronalaskom sumnjive naprave u vozilu policijski pas Don (10) je oduševio Puljane, ali i mnoge turiste u centru grada.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Nasreću, radilo se samo o pokaznoj vježbi za Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Ono što je fasciniralo gledatelje jest da je ovaj belgijski ovčar potpuno slijep na desno oko, ali kako kaže njegov trener, policajac Kristian Orešković, to mu uopće ne predstavlja problem.

Don i Kristian rade zajedno punih devet godina

U policiju je došao sa samo 18 mjeseci, a u bogatom stažu Don je odradio više od 200 akcija i od tada je stalno sa svojim prijateljem policajcem, s kojeg ne skida pogled.

- Don je kao moj brat, sin, obitelj, partner i nadasve odličan prijatelj. S njim radim punih devet godina, u prosjeku tri puta tjedno. Pronalaženje vježbamo na način da se na otvorenim i zatvorenim prostorima postave razna sredstva. Don je na jedno oko slijep zbog visokog očnog tlaka. Operiran je lani, ali operacija nije uspjela - ispričao je policajac Orešković dodajući da je prije nekoliko godina prilikom pretrage jedne obiteljske kuće Don u samo desetak minuta pronašao ručnu bombu. Od kada je oslijepio, više se bazira na odličan njuh i sluh.

Don se odlično slaže s djecom, nije sklon agresiji i pravi je prijatelj

- Ne znam kad će u mirovinu, ali kad jednog dana ode, nema šanse da i dalje ne budemo zajedno - povjerio je Orešković dodajući da je to idealan obiteljski pas te da se odlično slaže i s djecom.

Najčitaniji članci