Obavijesti

News

Komentari 61

Ona je uspjela: Hrabra mama pobijedila rak pa osvojila utrku

Ona je uspjela: Hrabra mama pobijedila rak pa osvojila utrku
5

Atletičarki Maji Fijačko (28) u listopadu 2011. dijagnosticirali su Hodgkinov limfom. Bila je u osmome mjesecu trudnoće. Sada želi otići na Olimpijske igre u Brazil

VIDEO

Atletičarki Maji Fijačko (28) u listopadu 2011. dijagnosticirali su Hodgkinov limfom. Bila je u osmome mjesecu trudnoće. Nakon godinu i pol teške borbe pobijedila je bolest i želi otići na OI u Brazil.

Odahnula je kad su joj rekli da će dijete biti zdravo 

- Bila sam u šoku kad su mi liječnici rekli za Hodgkinov limfom. Najviše me bilo strah za još nerođenu kćer. Može li se njoj nešto dogoditi, može li bolest s mene prijeći na nju... Odahnula sam kad su mi rekli da će mi dijete biti zdravo - rekla je Maja, koja je morala ranije roditi kako bi što prije počela s kemoterapijom.

- To mi je bilo najgroznije razdoblje u životu. Otpala mi je kosa i sve dlake s tijela te sam stalno povraćala. Na zadnja dva tretmana su me uspavljivali koliko mi je loše bilo. I sam dolazak na Rebro za mene je bio patnja, na parkiralištu sam znala razmišljati da i ne izlazim iz automobila. No kći Ria bila mi je velik motiv, a htjela sam se i ponovno vratiti na stazu. U tome sam pronašla snagu - istaknula je Maja, koja nije dopustila da je teška borba protiv bolesti slomi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znate kako sam se borila?! Za svaki sam se tretman spremala kao da idem na doček Nove godine. Kupila sam si periku i šminkala se prije odlaska na Rebro. Nitko nije mogao ni primijetiti da mi je otpala kosa. Kad je sve završilo, u smeće sam bacila i periku i sve majice koje sam tad nosila, da me ne podsjećaju na to vrijeme - kaže Maja.

Svi su kraj nje bili nasmijani i pozitivni

Obitelj ju je “izvlačila” kad joj je bilo najteže.

- Najljepše je bilo to što su uvijek bili nasmijani pored mene. Svi su bili pozitivni, nitko nije kukao i od moje bolesti radio tragediju. Ne volim biti žrtva. Saznavši za Hodgkinov limfom, bila sam u šoku, no sekundu nakon toga rekla sam sebi da se moram boriti i izliječiti se. Najviše zbog Rije. Nisam htjela dopustiti da odrasta bez majke - istaknula je Maja.

Pomogli su joj i prijatelji. Organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja novca za Majino liječenje. Mnogi hrvatski sportaši donirali su svoju opremu.

- Hvala svima, u takvim situacijama vidite tko vam je pravi prijatelj - rekla je Maja, koja je nakon godinu i pol pobijedila tešku bolest.

- Nasreću, na neki način mi je trudnoća i pomogla jer je bolest na vrijeme dijagnosticirana, tako da je uspješnost izlječenja bila vrlo velika. Nakon svega na život gledam puno drukčije, više se ne živciram imam li novca ili nemam, je li nešto pospremljeno ili nije - kaže Maja, hrvatska rekorderka na 100 metara.

Treninzima se vratila u listopadu prošle godine. U međuvremenu je postala doprvakinja Hrvatske, nastupila je i na Balkanijadi, a u prošlu subotu je i pobijedila.

- Voljela bih izboriti nastup na OI-ju u Riju. I povesti Riju u Rio. No, idem korak po korak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović