Obavijesti

News

Komentari 1

Oni će voditi predstavništva Turističke zajednice u svijetu

Oni će voditi predstavništva Turističke zajednice u svijetu
1

Novoimenovani direktori na dužnost stupaju 1. listopada ove godine. Tamo gdje dolaze novi dosadašnji će ostati još tri mjeseca, dok se novi ne upoznaju s uredom, zaposlenima i ne smjeste

VIDEO

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) imenovalo je u utorak direktore osam inozemnih predstavništava HTZ-a, od kojih su pet novi-stari direktori - u Bruxellessu, Parizu, Moskvi, New Yorku i Frankfurtu, dok su tri nova - u Milanu, Varšavi i Münchenu.

Nova direktorica HTZ-ova ureda u Milanu, koji uz talijansko pokriva i tržište Španjolske, je Viviana Vukelić koja dolazi iz redova zaposlenih u Glavnom uredu. Ured u Varšavi vodit će Agnieszka Anna Puszczewicz (Puščević) koja će zamijeniti dugogodišnjeg direktora Bojana Baketu.

Nova je i Nera Miličić koja je imenovana voditeljicom ispostave u Münchenu, gdje živi te dolazi iz minhenskog touroperatora-specijalista za Hrvatsku ID Riva Toursa.

Ostalih pet imenovanih direktora na tim su mjestima već otprije - Romeo Draghicchio za Njemačku u Frankfurtu, Danijela Mihalić Đurica za Francusku u Parizu, Ivan Novak za zemlje Beneluksa u Bruxellessu, Ina Rodin za SAD u New Yorku (odakle pokriva i tržište Kanade) i za koju je u tijeku proces traženja ureda u New Yorku, jer je do sada radila od kuće, te Rajko Ružička za Rusiju u Moskvi (odakle pokriva i Ukrajinu te druga tržišta regije).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novoimenovani direktori na dužnost stupaju 1. listopada ove godine. Tamo gdje dolaze novi dosadašnji će ostati još tri mjeseca, dok se novi ne upoznaju s uredom, zaposlenima i ne smjeste.

Natječaj za direktore okončan je nakon gotovo tri mjeseca, pri čemu nisu izabrani direktori za Budimpeštu i Bratislavu, jer, kako je na konferenciji za medije nakon sjednice Turističkog vijeća kazao direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, očekuje se više prijava nego što je stiglo te će na tim mjestima do izbora novih ostati Marin Skenderović (Budimpešta) i Nora Henterova (Bratislava), koji se nisu javili natječaj.

"U dogovoru s Vijećem odlučeno je da će se natječaji za ta dva mjesta ponovo raspisati tijekom prve polovice iduće godine, zajedno s natječajima za rukovodeća radna mjesta u drugim predstavništvima kojima mandati istječu iduće godine", kazala je glavna savjetnica ministra turizma i predsjednica povjerenstva za izbor direktora Barbara Mesić.

Izvijestila je kako je na natječaj za deset direktorskih mjesta u inozemstvu stigao najveći broj prijava do sada - više od 170, od kojih je 169 bilo u roku, i od kojih su intervjuirana 42 kandidata, a potom je osam predloženo Vijeću koje ih je danas imenovalo.

"Vjerujemo da će dobro i kvalitetno obavljati svoj posao i biti ambasadori hrvatskog turizma, aktivno komunicirati s tržištima i medijima i da imaju viziju nove, bolje promocije, uz uvažavanje digitalnih platformi i drugih trendova", kazala je Mesić.

Slično je poručio i član Turističkog vijeća i povjerenstva Boris Žgomba ističući kako su izabrani direktori kvalitetni ljudi i stručnjaci, dok je Straničić još dodao da su svi imali odlične životopise, kao i da će HTZ surađivati i s nekim od kandidata koji nisu izabrani, jer su imali izvrsne programe i ideje.

Kazao je i da je 15. rujna završio natječaj za udruženo oglašavanje, ali da ne može još reći koliko je prijava stiglo jer se još obrađuju, te da će o tome odluka biti donijeta u listopadu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag