Obavijesti

News

Komentari 26

'Oni koji rade u medicini znaju da se događaju komplikacije...'

'Oni koji rade u medicini znaju da se događaju komplikacije...'
7

Ministar zdravstva kratko je komentirao slučaj iz Metkovića i rezultate Hrvatske liječničke komore. Prema njima, u postupanju s dječakom su pogriješile pedijatrica i dvije medicinske sestre

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kratko je komentirao rezultate inspekcije Hrvatske liječničke komore prema kojima je utvrđeno da je, u slučaju dječaka iz Metkovića, pogriješila pedijatrica dr. Ksenija Kaleb zajedno s još dvije medicinske sestre. 

- Onaj tko radi u medicini zna da se događaju komplikacije i problemi. Ne treba brzo ići s osudama - kratko je izjavio. 

'Izazov je zadržati ljude u nekim područjima Hrvatske' 

Ranije u ponedjeljak ministar je posjetio bolnicu u Karlovcu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je lijepi Odjel objedinjene internističke endoskopije, gastroskopija, kolonoskopija, rektoskopija i bronhoskopija. Odjel je prekrasan, oprema je odlična, a nadasve je za pohvaliti ovdje u Karlovcu, imaju ljude koji to znaju i imaju brojeve koji su vrlo značajni, koji garantiraju sigurnost kvalitete za pacijente. Ovakav odjel je neophodan bilo kojoj bolnici, a poglavito općoj bolnici jer bolesti koje se postavljaju i dijagnoza endoskopijom, poglavito kada je riječ o karcinomu želuca, debeloga crijeva i pluća, zapravo ovdje imaju dijagnostički temelj i drago mi je da to sada imamo sve objedinjeno u Karlovcu na jednome mjestu - rekao je ministar zdravstva u ponedjeljak u Općoj bolnici Karlovac gdje je povodom obilježavanja Dana bolnice svečano otvoren novouređeni prostor za internističku dijagnostiku.

Karlovac: Otvorenje novouređenog prostora za internističku dijagnostiku u Općoj bolnici

Upitan da komentira može li hrvatsko zdravstvo i građani plaćati opremanje bolnica, odgovorio je da nastoje s onoliko novca koliko imaju napraviti optimalno, ali i da slabosti ima, a jedna od slabosti je manjak novca, a susreću se i sa izazovom kako u nekim područjima hrvatske zadržati ljude.

Kakva je budućnost ogulinske Opće bolnice, upitan je ministar na što je odgovorio da budućnost ogulinske bolnice vide u funkcionalnom povezivanju s karlovačkom bolnicom.

Inače je uređenje i opremanje odjela koštalo milijun kuna iz decentraliziranih proračuna, dijelom iz osnovnih sredstava bolničkog poslovanja i dio sredstava iz opreme za održavanje studenata, rekao je Ervin Jančić, ravnatelj OB Karlovac, dodajući da su proteklih nekoliko desetljeća ove pretrage radile na četiri različite lokacije.

Karlovac: Otvorenje novouređenog prostora za internističku dijagnostiku u Općoj bolnici

Povodom Dana Opće bolnice Karlovac služena je i sveta misa u crkvi Majke Božje Snježne na spomen Nikole Šebetića, dobrotvora koji je oporučno ostavio svoju zemlju na kojoj je izgrađena bolnica na Dubovcu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1