Obavijesti

News

Komentari 45

Oni 'mijenjaju' svijet: Putinovi mladi blogeri izmišljaju vijesti

Oni 'mijenjaju' svijet: Putinovi mladi blogeri izmišljaju vijesti
1

Novinarka Ljudmila Savčuk tvrdi da u zgradu u Sankt-Peterburgu oko 400 mladih ljudi, uglavnom studenata, izmišlja vijesti i širi propagandu Vladimira Putina

VIDEO

U poslovnoj zgradi u Sankt-Peterburgu u Rusiji radi grupa, uglavnom mladih ljudi i studenta, koji izmišljaju vijesti i šire propagandu Vladimira Putina, piše BBC.

Ljudmila Savčuk (34) je novinarka koja je prošle godine dva mjeseca radila na tom mjestu kako bi javnosti otkrila kako se širi online propaganda.

Kaže kako na propagandi kojoj je cilj podrška politike Vladimira Putina radi oko 400 ljudi. Savčukova kaže kako je ona pisala tekstove o magiji i ljepoti, ali se doticala i političkih tema te je između ostalog kao "proročica" proricala mračnu budućnost Njemačke u EU. Savčuk kaže kako blogeri dobivaju precizne upute o tome o čemu će pisati.

Kaže i da izmišljaju vijesti.

Tako su npr. proširili lažnu informaciju o eksploziji u kemijskoj tvornici u američkoj saveznoj državi Louisiana i objavili video u kome teroristi ISIL-a preuzimaju odgovornost za izmišljeni napad. Savčuk kaže i da blogeri iz  Sankt-Peterburga stoje i iza snimka u kome jedan američki vojnik navodno puca na Kuran.

Uoči nizozemskog referenduma o sporazumu o pridruživanju Ukrajine EU objavljen je izmišljeni video, u kojem “ukrajinski nacionalisti” prijeti Nizozemskoj  terorističkim napadima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk