Obavijesti

News

Komentari 816

Oni 'spiking kroejša': Evo kako političari 'rasturaju' engleski...

Oni 'spiking kroejša': Evo kako političari 'rasturaju' engleski...
4

Posljednji koji se nije proslavio sa znanjem engleskog je Karamarko. Sastao se s Merkelicom i nije znao beknuti. Prisjetite se i drugih jezičnih gafova naših političara

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izgleda još ima problema s engleskim jezikom. Karamarko se u utorak sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. HRT-ov novinar snimio je video uoči susreta na kojem se vidi i čuje kako Merkel pita na kojem će se jeziku razgovarati.

- Na kojem ćemo jeziku razgovarati - pitala je Merkel. Karamarko je šutio pa je Merkel zaključila da je engleski očito loša ideja.

- Uf - bio je odgovor Tomislava Karamarka. Tada se ubacio Miro Kovač, međunarodni tajnik stranke koji je na izvrsnom njemačkom rekao da će razgovarati na njemačkom i hrvatskom jeziku i tako je "spasio" Karamarka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karamarko nije jedini hrvatski političar koji se baš nije proslavio znanjem stranih jezika. Problema s engleskim jezikom imala je Ingrid Antičević Marinović čija je rečenica 'Pipl mast trast as' postala gotovo kultnom. Naime, dok je držala govor u Europskom parlamentu imala je kompletan govor napisan 'po Vuku', ključna mjesta su bila podcrtana, a najvažniji dio - slavni 'pipl mast trast as' - je uokviren,a iza njega su stala tri uskličnika i posebna napomena 'ovo treba naglasiti'.

VIDEO

S engleskim se mučila i Jadranka Kosor i to nekoliko puta, a ostala je zapamćena po izjavi "Day after yesterday". Dok je bila premijerka jednom prigodom je u Lučkom na naplatim kućicama dočekivala turiste  i dijelila promotivne hrvatske brošure i suvenire. Odlučila je malo i popričati sa mađarskim turistima a nakon što joj je muškarac u automobilu rekao da dolaze iz Mađarske i da su prvi put Hrvatskoj premijerka mu uzvratila : 'I was the day after yesterday in Hungary, to Hungary.

VIDEO

I Milan Bandić je zahvaljujući svojem engleskom postao hit na YouTubeu. Na kompliment novinarke da dobro izgleda Bandić je odgovorio: "Spiking Kroejša".

VIDEO

Ni bivši premijer Ivica Račan nije znao engleski a kad je postao premijer krenuo je na tečaj.

Isti problem imaju i Srbi

Sličnih problema imaju i političari u Srbiji, a javnost je nedavno nasmijao urnebesni šalabahter Ivice Dačića . Riječ je o govoru koji je održao tijekom sjednice OSCE-a u prosincu prošle godine, a na fotografiji se vidi tekst engleskog jezika napisanog “po Vuku”.

Imgur
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 816
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag