Obavijesti

Promo sadržaj

Online zajmovi – brz novac za iznenadne potrebe

Online zajmovi – brz novac za iznenadne potrebe
1

Korisnici širom Europe, kao i svijeta, doživljavaju online zajmove kao način za rješavanje nenadanih kratkotrajnih manjih novčanih izdataka, a ne za rješavanje dugoročnih financijskih problema

Budući da su brzi online zajmovi doživjeli nagli porast zanimanja korisnika zadnjih 20-ak godina u razvijenim zemljama poput SAD-a, Australije, Novog Zelanda te državama članicama EU, kao i Velikoj Britaniji, a od ulaska Hrvatske u EU prije sedam godina snažno zaintrigirale i domaće tržište, zanima nas: koja je prava svrha tih zajmova? Je li put od prvog klika do novca na našem računu uistinu jednostavan, brz i isključivo putem interneta?

Svrha online zajmova – rješavanje kratkoročne nelikvidnosti

Korisnici širom Europe, kao i svijeta, doživljavaju online zajmove kao način za rješavanje nenadanih kratkotrajnih manjih novčanih izdataka, a ne za rješavanje dugoročnih financijskih problema – što je jako važno istaknuti govorimo li o pravoj svrsi online pozajmica.

Prema jednoj britanskoj anketi:

  • 53 % ispitanih reklo je kako su novac koristili za životne troškove (namirnice, plaćanje režija)
  • 10 % izjavilo je kako su novac trebali za troškove osobnog automobila/vozila
  • 7 % reklo je da pomoću online zajmova kupuju odjeću ili kućanske potrepštine.

Život nas može iznenaditi neplaniranim troškovima: od plaćanja raznih popravaka, medicinskih troškova, nenadanih putovanja - ali nas i ugodna iznenađenja mogu dovesti u situaciju da od danas do sutra trebamo nekoliko tisuća kuna više na svom računu. Na primjer, zamislimo da smo dobili novo radno mjesto, ali nam je za odlazak na posao nužan osobni automobil te nam za njegovu kupnju nedostaje 10 000 kn. Od koga posuditi novac u roku od samo jednog dana?

Online zajmovi: brzina i jednostavnost

Kao punoljetni građani RH, uz uvjet da imamo redovita mjesečna primanja (plaću ili mirovinu) te uz minimalnu dokumentaciju koja to potkrjepljuje, možemo poslati online zahtjev putem računala, laptopa, tableta ili pametnog telefona.

To možemo učiniti putem internetske stranice ili mobilne aplikacije, dakle, s bilo koje lokacije, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, kad god to nama odgovara, jer internet radi non-stop!

Zahtjev šaljemo nekoj od nebankarskih institucija koje posluju u Hrvatskoj, a čiji je poslovni interes opravdati svoj profesionalan i legitiman način poslovanja koji prati trenutne potrebe tržišta. To su, u prvom redu, poslovanje u skladu sa svim EU direktivama te jednostavnost i brzina kojom korisnici mogu doći do hitno potrebnog novca.

Internetske stranice s ponudama takvih zajmodavaca odlično su sročene, svi uvjeti jasno opisani, na stranicama su dostupni i dokumenti koji se tiču profesionalne kredibilnosti zajmodavca, a način slanja zahtjeva vrlo je jednostavan.

Filter za izračun troškova

Osnova kvalitetne ponude zajmodavca je odmah uočljiv „filter“ koji izračunava pristojbe prema unosu željenog iznosa novca i planiranog roka povrata. Dakle, na nama je, kao korisnicima, procjena koliko nam novca treba, na koje razdoblje, a svi troškovi obrade tog zahtjeva odmah su vidljivi, nema skrivenih troškova.

Pogledajte primjer filtera na stranici ponude online zajmova u Velikoj Britaniji.

Zajmodavci brzinu potvrđuju i prilikom odobrenja online zajma pa može proći i samo nekoliko sati od trenutka našeg podnošenja zahtjeva dok ne vidimo uplatu na svom tekućem računu. No, realnije je očekivati da novac bude na našem računu u roku jednog dana.

Uvidom u ponude stranih država i onog što možemo pronaći u Hrvatskoj, možemo zaključiti kako ni u čemu ne zaostajemo, već smo u prednosti! Budući da smo se ovoj zanimljivoj priči o novcu pridružili prije sedam godina, u samom smo početku dobili ponudu vrlo razrađenog sustava poslovanja.

U Hrvatskoj postoje i specijalizirane internetske stranice koje nabrajaju i analiziraju sve takve ponude na jednom mjestu, uspoređujući ih i prikazujući ocjene korisnika. Što se tiče domaće ponude pozajmica putem interneta, razlike su u nijansama.

Ideja online zajmova je vrlo jednostavna i rasla je zajedno s razvojem tehnologije i digitalizacije društva. Ključan trenutak je ulazak pametnih telefona u naše živote i pristup internetu. Odjednom nam se svijet ispružio na dlanu i sve je postalo brže i lakše dostupno u samo nekoliko klikova. Zašto ne i novac?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve