News

Komentari 68

Opačić i Matić braniteljima su zabranili mobilnu ambulantu?

Opačić i Matić braniteljima su zabranili mobilnu ambulantu?

Kontejner u kojemu se mogu obaviti pretrage danima je čekao spreman, ali ga pred Ministarstvo branitelja nisu smjeli postaviti. Sada se nalazi s druge strane Savske

Zagrebačka pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum požalila se da su im Ministarstvo branitelja Predraga Matića i Ministarstvo socijalne skrbi Milanke Opačić znatno otežali da postave kontejner za pomoć braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj cesti. Radi se o mobilnoj ambulanti u kojoj bi se mogao obaviti i EKG, vaditi krv i slični pregledi. Kontejner za zdravstvenu skrb na kraju je postavljen u dvorište gimnazije, pa branitelji moraju prelaziti cestu.

- Od tajništva Ministarstva socijalne skrbi dobili smo dopis u kojem nas se upozorava da se držimo zakonskih regula i pazimo da ne politiziramo zdravstvenu skrb. Isto nam je rekao pomoćnik ministra Predraga Matića, Bojan Glavašević - rekla je Šitum.

'Branitelji niti ne stignu prijeći Savsku cestu'

Iako je kontejner bio spreman danima, nastavila je, na kraju su ga postavili u dvorište škole preko puta ceste. I tada su imali problema s Elektrom kojoj je trebala suglasnost ministarstva da im odobre priključak.

- Iako smo imali sve dozvole od grada za postaviti ambulantu ispred ministarstava, na kraju nakon ovog dopisa i razgovora, nismo htjeli raditi probleme. Branitelji sada sa svojim kolicima, batrljcima, moraju prelaziti jednu od najprometnijh cesta u Zagrebu. Ne stignu niti prijeći dok traje zeleno svjetlo - rekla je Šitum.

Odgovor je dala na pitanje zastupniku Zoranu Piličiću iz HDZ-a koji je pitao što grad radi da bi olakšao prosvjed branitelja. Šitum je naglasila da osiguravaju dežurstva Hitne pomoći, epidemiološki su pregledali šator, ali se zalažu i da branitelji dobiju lijekove bez recepta. 

- Odgovorili su nam da branitelji trebaju recepte. Pa kako će netko dobiti recept ako mu je obiteljski liječnik u Virovitici?- požalila se Šitum.

Najčitaniji članci