Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
120 komentara

Opačić: Žao mi je, nije mi bila namjera nikoga diskriminirati

Htjela sam ukazati na socijalni problem Roma kao društvene skupine koja je i po UNICEF-u apostrofirana kao skupina s najvećim rizikom od teškog siromaštva djece

Grgur Žučko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
120 komentara

U povodu komentara koji su se pojavili u nekim medijima da je svojom izjavom diskriminirala Rome, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izrazila je žaljenje ako je njezina izjava o problemu siromašne djece pogrešno protumačena.

- Izražavam žaljenje ako je moja današnja izjava o problemu siromašne djece krivo protumačena. Nije mi bila namjera diskriminirati bilo koga, već upravo suprotno, ukazati još jednom na socijalni problem Roma kao društvene skupine koja je i po posljednjem UNICEF-ovom istraživanju apostrofirana kao skupina s najvećim rizikom od teškog oblika siromaštva djece - navodi Opačić u priopćenju objavljenom u četvrtak.

- Kao ministrica i predsjednica Odbora za Rome u posljednje tri godine mandata potencirala sam da Romi izađu iz začaranog kruga niskog obrazovanja koje generira nezaposlenost, a nezaposlenost, pak, stavlja u težak položaj romsku djecu. Tome u prilog govori i činjenica da je Ministarstvo socijalne politike i mladih samo u ovoj godini izdvojilo 6 milijuna kuna za programe i projekte usmjerene suzbijanju siromaštva i prevenciji socijalne isključenosti -  ističe ministrica Opačić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message