Obavijesti

News

Komentari 40

Opasna banda: Pljačkaši su na slobodne vikende napadali ljude

Opasna banda: Pljačkaši  su na slobodne vikende napadali ljude
1

Kad bi u kaznionici Lepoglava dobili slobodan dan, osuđeni pljačkaši su se vraćali u Zagreb. Predstavljali su se kao policajci Tri puta su opljačkali diskont Roto Dinamic...

VIDEO

Zagrebačka banda, koja je uhićena u studenom 2016. i smještena u zatvor, nije slutila da će policajci uspjeti raspetljati dugi niz njihovih pljački s kojima ih do četvrtka nitko nije povezivao. Zbog zaplijenjenih pištolja i ključa za provaljivanje auta istražitelji su ih osumnjičili za prepade na tvrtku Roto Dinamic i dvije obitelji, od kojih su zajedno uzeli više od 1,1 milijun kuna.

Nova policijska istraga počela je u studenom prošle godine, kad je interventna policija uhitila Kristijana Gorupa (44), Filipa Mituša Tomičića (36) i Dražena Antolića Mezina (43). Maskirani i naoružani pištoljima upali su u trgovinu Konzum na zagrebačkom Radničkom dolu. Od blagajnice su oteli oko 12.000 kuna i pobjegli. Za pljačku su koristili ukradeni Fiat Uno, koji su kasnije ostavili na jednom parkiralištu. Nakon hvatanja policajci su shvatili da u lisicama imaju Gorupa i Mituša Tomičića, koji su pušteni na slobodne dane iz kaznionice u Lepoglavi. Vratili su ih nazad i pretresli im stan u kojem su skrivali oružje i metke. Ta zapljena istražitelje je podsjetila na pretragu drugog stana koju su odradili sedam mjeseci ranije, u travnju 2016.

Tad su u istrazi o dilerima droge pronašli kalašnjikov, uzi, škorpion, električni šoker, pištolje, fantomke i izgubljene značke temeljne i krim policije.

U pljačke išli ukradenim unićima


Njih su, sumnjaju policajci, Gorup, Antolić Mezin i Damir Trajbar (35) koristili za tri pljačke tvrtke za distribuciju pića Roto Dinamic u siječnju i veljači 2016. Tad su maskirani fantomkama uzeli najmanje 250.000 kuna, no ta šteta i dalje nije konačna. I do tih poslovnica vozili su se ukradenim Fiat Unima. Prije nego što su ih ostavljali, aute su temeljito očistili od svih dokaza.

Uvidom u listu neriješenih policijskih slučajeva, kriminalisti sumnjaju da je isti trojac gotovo uništio živote dvije obitelji koje su opljačkali nekoliko godina ranije. U listopadu 2014. provalili su u jednu kuću u Zaprešiću. Probudili su sve ukućane te su se predstavili kao policajci. Prvo su ih tražili da im predaju novac, a nakon što su odbili, uperili su im pištolje u glave. Vezali su ih za namještaj i prijetili da će ih ubiti.

Da svladaju otpor, ljude su tresli elektrošokerima kako bi im priznali gdje skrivaju nakit i satove. Žrtve su na kraju popustile, a pljačkaši su oteli oko 600.000 kuna. Isto su ponovili u srpnju 2015. u Novom Zagrebu. Upali su u stan i tražili novce. Nakon mučenja ljudi otišli su s oko 1000 kuna plijena. Ono što je istražitelje najviše šokiralo je činjenica da je Gorup sve te pljačke planirao i izvodio jer su ga iz zatvora puštali na slobodu.

Imao je tri slobodna dana

Neslužbeno doznajemo da su to napravili šest puta. Imao bi najmanje tri slobodna dana za “provod” po Zagrebu, a nekad čak i više. Nazad se vraćao bez pogovora i to mu je bio gotovo savršen alibi. On se i sad nalazi u zatvoru u kojem će dočekati i nove optužnice. Njegov 35-godišnji kolega u zločinu također je nakon istrage vraćen u zatvor u Osijeku. Na slobodi je jedino bio Antolić Mezin, kojega su policajci pritvorili. U četvrtak su ga ispitali tužitelji državnog odvjetništva. Kasnije su ga vodili sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor u Remetincu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21