Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Opasno onečišćenje: Stanovnici Slavonskog Broda jedva dišu

Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
6 komentara

Punih osam sati, u noći od ponedjeljka na utorak, stanovnici Slavonskog Broda i okolice opet su disali na škrge. Po podacima udruge EkoIntegral, koja redovito prati situaciju u vezi onečišćenja zraka prouzročenih otrovnim plinovima i česticama iz prekosavske Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, situacija se gotovo otela kontroli. Prema mjerenjima na mjernim postajama, od ponedjeljka u 18 sati do utorka do 1 sat iza ponoći zabilježena su po život opasna i alarmantna onečišćenja zraka na području grada Slavonskog Broda i okolice. 

Tako je u ponedjeljak oko 18 sati izmjerena najveća satna koncentracija od čak 261,6 miligrama na m3, koncentracije mjerene u šest sljedećih sati iznosile su oko 250 miligrama/m3, a u 1 sat iza ponoći 160 miligrama/m3. Usporedbe radi, granična vrijednost otrovnih lebdećih čestica na godišnjoj razini je 25 miligrama/m3, što znači da je osam sati mjerena koncentracija lebdećih čestica bila čak 10 puta iznad granične vrijednosti na godišnjoj razini.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message