News

Komentari 36

Opet dolazi hladna fronta: Od ponedjeljka je moguć i snijeg...

Opet dolazi hladna fronta: Od ponedjeljka je moguć i snijeg...

Od nedjelje će biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg

Po drugi put ovog mjeseca do naših će krajeva prodrijeti hladna fronta s Arktika. Već u nedjelju će u Europi značajno zahladiti, a početkom tjedna fronta će zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran. Meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju ni snijeg u nizinama i novi mraz. 

HRT-ov Zoran Vakula potvrdio je u svojoj najnovijoj prognozi da će od nedjelje biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju. 

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.

U Zagroju pala tuča 

Tek nekoliko dana nakon što je Državni hidrometeorološki zavod poručio kako nije moguća nabava protugradnih raketa već da ćemo se braniti samo prizemnim generatorima, pala je tuča. Tuča je pala u Krapini i okolici, Sv. Križu Začretju, Tuhlju i Krapinskim Toplicama, javlja Zagorje.com.

Ovoga puta tuča nije bila prevelikih razmjera, no zasigurno je učinila štete na usjevima.

Najčitaniji članci