Obavijesti

News

Komentari 14

Vatrogasci uspjeli lokalizirati požar između Bilja i Podravlja

Vatrogasci uspjeli lokalizirati požar između Bilja i Podravlja
27

Požar je buknuo u četvrtak oko 20 h na području Podravlja. Dužina vatrene fronte je 1 kilometar. vatrogascima je u gašenju požara pomagao i helikopter iz Divulja

VIDEO

Vatrogasci su nakon nekoliko sati uspjeli lokalizirati požar koji je buknuo u Podravlju u blizini Bilja. Zapovjednik JVP Osijek Boris Banjan kazao je kako je požar pod nadzorom, ali da vatra tinja na nekoliko mjesta. Požar je najviše opustošio nisko raslinje, a vatra se proširila i na obližnju šumu. Vatrogascima je u gašenju pomagao i helikopter iz Divulja.

Zbog gustog dima od požara koji je već opustošio oko 150 hektara zatravljene i zakorovljene površine između Podravlja i Bilja oko 13 sati privremno su zatvorili Biljsku cestu. Zbog toga će su sav promet između Baranje i Slavonije preusmjerili na osječku Zapadnu obilaznicu.

Šišljagić sumnja da je požar podmetnut

Prema riječima Borisa Banjana, zapovjednika osječke profesionalne vatrogasne postrojbe, požar je buknuo u četvrtak navečer oko 20 sati na području Podravlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nošena vjetrom, vatra se brzo proširila na obližnje minsko sumnjivo područje i kretala se prema Biljskom jezeru, odnosno Staroj Dravi. Šteta srećom nije velika, jer je opožareno područje ionako bili zapušteno - priča Boris Banjan.

Prema Banjanovim riječima, dužina vatrene fronte je oko jedan kilometar, a požar je bilo moguće gasiti samo uz rub tog područja i na šumarskim stazama. 

- Prije nekoliko sati je vatra ušla u šumu i tamo tražimo način zaustaviti daljnje širenje - kaže Boris Banjan.

Sumnja se da je uzrok požara ljudska nepažnja, odnosno nekontrolirano paljenje korova.

Na mjesto požara je došao i župan Vladimir Šišljagić koji je između ostalog pozvao policiju da istraži uzroke ovoga, ali i mnoštva drugih požara u posljednje vrijeme. Izrazio je čak i sumnju da su neki od njih možda i podmetnuti.

Gori kod Gračaca

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je u petak objavila kako je na području Glogova, kod Gračaca, u Zadarskoj županiji jutros izbio veći požar. Gore trava i nisko raslinje u blizini borove šume. Požar gase pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar, zadarske Državne intervencijske postrojbe te jedan kanader.

Manji požar u Kopačkom ritu

Manji požar u Kopačkom ritu izbio je i noćas, kod prijemnoga centra. Gorjelo je nekoliko desetaka četvornih metara, ali je požar srećom brzo ugašen. 

Prije manje od tjedan dana vatrogasci su se borili s požarima na području Kopačkog rita. Sumnja se da su uzorci požara ljudska nepažnja, odnosno nekontrolirano paljenje korova.

Gori i kod Krapine

Požar je buknuo u šumi na Strahinjščici kod Radoboja. Vatrogasci JVP Krapina sudjeluju u gašenju požara. Fronta je dugačka oko 1 kilometar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1