Obavijesti

News

Komentari 42

Opet je u biznisu: Hebrang ima tvrtku s direktorom Shimadzua

Opet je u biznisu: Hebrang ima tvrtku s direktorom Shimadzua
1

Afera Shimadzu obilježila je Hebrangov mandat kao ministra zdravstva. S bivšim čelnikom hrvatske podružnice ove japanske tvrtke sada je osnovao novu tvrtku

VIDEO

Japanska tvrtka Shimadzu od 1998. godine nabavlja medicinsku opremu za hrvatske bolnice i za to vrijeme uprihodila je najmanje 300 milijuna kuna.

U Hrvatsku ju je doveo Andrija Hebrang. On je godinama dobar prijatelj s Berislavom Tomcem, a zajedno su osnovali privatnu radiološku kliniku u Zagrebu 1995. godine. Prije godinu dana ušao je u posao s njegovim sinom Gordanom, koji je prije toga bio na čelu podružnice Shimadzua za Hrvatsku. Demax Pharm ima sjedište na istoj adresi kao Shimadzu Hrvatska. Tomac i Hebrang imaju po 25 posto udjela u tvrtki koja se bavi prodajom dodataka prehrani, a drugu polovicu drže dva Makedonca.

Ne vidim gdje je problem. Ne poslujemo sa Shimadzuom ni s državom, legitimni smo

- Prijatelj sam s obitelji Tomac još od prije rata i nikad se prijatelja nisam odricao. Što se tiče povezanosti sa Shimadzuom, Gordan je u vrijeme kad je Shimadzu došao u Hrvatsku bio student ekonomije, tako da nije mogao imati nikakve veze s tim. Njegov otac u svojoj poliklinici koristi Siemensove uređaje - kaže Hebrang. Dodaje da Shimadzu u Hrvatsku nije došao preko njega nego preko Svjetske banke, koja je raspisala natječaj.

- Shimadzu je snizio cijene uređaja za 20-30 posto, a to je zasmetalo monopolistima, koji ni danas, koliko vidim, ne spavaju - rekao je Hebrang.

Tvrdi i da je Shimadzu otežano poslovao u Hrvatskoj jer je morao “razbijati monopole drugih” te da je imao kvalitetnije proizvode, a prodavao ih je po nižim cijenama.

Iako je na pogodovanja japanskoj tvrtki upozoravalo i američko veleposlanstvo u Hrvatskoj, slučaj se nikad nije rasvijetlio te nitko, a pogotovo ne Hebrang, nije bio optužen.

- Imam pravo osnivati tvrtke u mirovini. Osim Demax Pharma, imam ih još tri i sve dobro posluju - pohvalio se Hebrang.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca