News

Komentari 55

Pogledajte nove cijene goriva

Pogledajte nove cijene goriva

Litra goriva Eurosuper 95 prošlog je tjedna pala nakon što je Vlada "odmrznula" cijene i bila je u prosjeku 10,82 kune. Od ponoći će vozači za litru platiti 11,10 kuna, a za litru dizela 11 kuna

Prošlog tjedna Vlada je ukinula uredbu kojom su se posljednja dva mjeseca određivale gornje granice cijene goriva. Cijene su "odmrznuli" prošlog utorka. Od ponoći su na benzinskim postajama nove cijene. 

Kao što je i ranije najavljeno, najviše je poskupio benzin. Litra goriva Eurosuper 95 tako će u prosjeku biti skuplja za tridesetak lipa, ovisno o benzinskoj postaji. Podsjetimo, prošlog tjedna je litra tog goriva bila u prosjeku 10,82 kune, dok je od ponoći ta cijena u prosjeku 11,10 kuna. Dizel je od ponoći također poskupio, pa će ga vozači plaćati u prosjeku 11 kuna po litri. 

Treba napomenuti kako nisu cijene iste na svim benzinskim postajama, a razlikuju se i cijene na postajama na autocestama. Sve cijene benzina na pumpama možete pogledati OVDJE. Potrebno je upisati lokaciju, a zatim odabrati željenu benzinsku postaju. 

Od danas se gorivo na benzinskim postajama u Hrvatskoj prodaje po višim cijenama

I Hrvatski autoklub (HAK) je objavio na svojim stranicama cijene goriva. 

- Ovo su najniža i najviša cijena goriva za određenu kompaniju. Najviše cijene su obično na postajama koje se nalaze u sklopu autocesta - objašnjavaju. 

Kako javljaju s portala cijenegoriva.info, prosječni spremnik benzina tako će biti skuplji za 16,5 kuna, spremnik dizela također raste, za 6,5 kuna, a autoplina za dvije kune. 

Najčitaniji članci