Obavijesti

News

Komentari 21

'Opet sam se rodio': Golemo stablo umalo ga je prepolovilo

'Opet sam se rodio': Golemo stablo umalo ga je prepolovilo
3

Poklopilo ga stablo Goran Štefanić (37) vozio je kamion pun cementa. Iznad Grobnika jaka bura je na vozilo bacila stablo dugačko 25 metara. Nije ozlijeđen

VIDEO

Naišao sam baš kad je drvo palo. Vozač je zanijemio. Bio je uplašen. Sjedio je u kamionu 20 minuta dok se nije smirio, rekao je čitatelj.

U srijedu oko 11.10 kamion pun cementa kretao se iz Istre za Zagreb. Nekih 10-ak km iznad Grobnika, na državnoj cesti 3 prema Kamenjaku, na vozilo je palo stablo dugačko 25 metara i promjera 70-ak centimetara. Stablo je palo točno između vozačeve kabine i cisterne s cementom te prepriječilo cijelu cestu. Policija je dojavu o nesreći dobila u 11.30 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Vozač kojem je na kamion palo drvo

Pokretanje videa...

00:27

- Vozač mi je kazao kako je mislio da ga je pogodila raketa te da će sve eksplodirati, a kamion se raspasti. Da je prolazio samo sekundu ranije, sigurno bi stradao. Jako se uplašio - dodao je čitatelj i zaključio kako je stablo bilo jako suho.

Drugi čitatelj koji je na mjesto nesreće stigao nešto kasnije opisuje kako mu je vozač kazao da mu je to drugi rođendan.

- Puhala je jaka bura i padao lagan snijeg. On se vozio 20 km/h kad je osjetio udarac i stao - kaže čitatelj. Ubrzo smo pronašli i vozača, koji nam je opisao trenutak u kojemu mu je stablo poklopilo kamion.

- Odjednom sam čuo veliki udarac i stao. Nisam znao što je, a onda sam u retrovizoru ugledao stablo koje je palo između kabine i cisterne. Spopao me šok, ali i sreća što sam živ. Osjećam se kao da mi je danas drugi rođendan. Dečki su mi već nadjenuli nadimak Srećko - kazao nam je vozač Goran Štefanić (37), koji u svojoj 15-godišnjoj vozačkoj karijeri nikad nije imao prometnu nesreću.

Na mjesto nesreće su stigli djelatnici cestovne ophodnje, koji su stablo prepilili i uklonili s ceste. Zbog nesreće na kamionu su oštećene kočnice i nije ga se moglo upaliti, pa je vozač neko vrijeme morao pričekati majstore da uklone vozilo te da ga zajedno s ophodnjom odvezu do obližnjeg parkirališta.

- Prvo što mi je bilo na pameti je javiti se supruzi. Nevjerojatno kako se sve dogodilo, ali sad me je već prošao strah i da je kamion u voznom stanju ne bi mi bio problem produžiti odmah do Zagreba. Nije me strah voziti, jednostavno sam sretan što sam živ - zaključuje Goran.

Na cesti se stvorila kolona vozila u oba smjera. Promet je bio zatvoren do 12.40 sati, nakon čega se još neko vrijeme odvijao naizmjenično zbog kamiona koji je ostao na cesti.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje