Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skinuli 14 dvojezičnih ploča u Vukovaru: Uhitili petero ljudi

Nekoliko osoba skinulo je 14 dvojezičnih ploča i uništilo ploču na zgradi policije. Petero ljudi je privedeno na razgovor. Skinute ploče urudžbirali su gradonačelniku

Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
862 komentara

U Vukovaru ponovno incidenti vezani za ćirilične ploče na državnim ustanovama. Kako potvrđuje vukovarska policija, tijekom prijepodneva nekoliko osoba poskidalo je 14 dvojezičnih ploča sa državnih institucija u širem centru grada. Također je uništena i ploča koja se nalazi na zgradi Policijske uprave. 

Branitelji prosvjeduju pred policijom

Kako je policija priopćila, na razgovor je privela pet osoba s područja Vukovara. Četvero ih je nakon saslušanja pušteno, a jedna je osoba zadržana. Sumnja se da je ona oštetila ploču na zgradi policije.

 To je opet izazvalo nezadovoljstvo branitelja koji su se u znak prosvjeda okupili pred zgradom policije.

Branitelji će gradonačelniku odnijeti skinute ploče?

Privedena petorka skinute ploče je urudžbirala Gradu i gradonačelniku Ivanu Penavi tražeći od njega da ih dostavi vlasnicima.

Obilježava se Dan 204. vukovarske brigade

 U Vukovaru se inače danas obilježava Dan 204. vukovarske brigade koja je branila grad tijekom ratnih napada. Tom prigodom gradonačelnik Penava je službeno položio vijence na centralnom groblju branitelja i to u pratnji svih braniteljskih udruga iz Vukovara. Povodom obilježavanja dana 204. brigade u Vukovar su pristigli i branitelji iz ostalih dijelova Hrvatske koji su tijekom ratnih razaranja bili sudionici ove brigade i branili grad. Vjeruje se kako je upravo netko od pridošlica poskidao ćirilične ploče i izazvao novi incident. 

Možda vas zanima i ovo:
Message