Obavijesti

News

Komentari 205

Opet u kući nakon deložacije, sud traži da se isele za 30 dana

Opet u kući nakon deložacije, sud traži da se isele za 30 dana
19

Nakon brutalne deložacije obitelji Mišković u Potkonju kraj Knina, u noći na subotu obitelj je spavala kod kuće. Iz Udruge Živi zid tvrde da deložacija nije bila zakonita

VIDEO

Nakon brutalne deložacije obitelji Mišković u Potkonju kraj Knina, koja je uz 60-ak temeljnih i interventnih policajaca provedena u petak, u noći na subotu obitelj je spavala kod kuće.

No, ostali su tragovi nemilih događaja, razbijena ulazna i sobna vrata, preplašeni članovi obitelji.

- Nakon šest i pol sati mučenja pustili su nas iz policije. Tražili su da potpišemo da ćemo za mjesec dana napustiti kuću i pustili nas da se vratimo - ispričao nam je Dragan Mišković (62).

- Razvalili su vrata i upali unutra pretraživati sobe s pištoljima. Kao da smo teroristi - kaže Mišković, koji se još nada presudi Vrhovnog suda, kojem se žalio još lani, a očekuje da će ga zaštititi i Europski sud za ljudska prava kojem će uputiti tužbu.

Deložacija je uslijedila po rješenju Županijskog suda u Kninu u korist njegove kćeri koju nije priznao i nije joj plaćao alimentaciju, a pri tome ostaje i dalje.

Živi zid: Deložacija je bila protuzakonita

Ivan Pernar iz Živog zida upozorava kako sud nije imao uvjete za deložaciju. Oglasili su se priopćenjem.

- Ovom prilikom želimo ukazati na laži koje servira MUP-ova glasnogovornica. Naime, u priopćenju za medije ona govori među ostalim o tome da su ‘tijekom cijelog postupanja 23 osobe sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje‘, te da su ‘navedene osobe u starosti od 14 do 42 godine dovedene u službene prostorije Policijske postaje Knin‘.

Da se radi o laži lako je dokazati uvidom u obavijest o počinjenju prekršaja koju je ovršenik Dragan Mišković dobio u 20 sati u prostorijama PP Knin prilikom dovršenja prekršajne obrade. Naime, Mišković ima ‘samo’ 20 godina više (62) od najstarijeg uhićenog prema policijskom izvješću (42).

Uhićenje (lišavanje slobode) starice od 92 godine također je promaklo Marici Kosor iako nije promaklo cjelokupnoj javnosti. I ona je puno starija (više nego duplo) od najstarije osobe koja je sprječavala sudskog ovršitelja Željka Baturinu u obavljanju posla kojeg je izveo vrlo nestručno.

Naime, sama deložacija bila je protuzakonita jer nisu bili ispunjeni svi uvjeti za nju budući da ovrhovoditelj i njegova pravna zastupnica - odvjetnica Ljiljana Maravić Pirš nisu osigurali ‘bravara radi izmjene brave na vratima‘ i ‘prijevoz za ovršenikove stvari‘, kao što je bilo zatraženo na zaključku o deložaciji.

Problem odsutnosti bravara riješen je na bizaran način, umjesto da bravar ‘finom mehanikom’ izbuši cilindar i tako otvori vrata policija je vrata doslovce razvalila iako im to nije u opisu posla.

Tim činom zapravo je poslana poruka javnosti da bravar u biti nije nužan na deložaciji budući da ga policija može zamjeniti koristeći ‘grubu mehaniku’.

Također, postavlja se pitanje je li policija pri deložaciji asistirala sudskom ovršitelju ili ovrhovoditelju. Budući da je policija obavljala posao koji nije u njenoj nadležnosti očita postaje još jedna laž - ona da je policija postupala temeljem naloga suda, budući da im sud zasigurno nije dao nalog za provalu u kuću. Da je imala nalog za provalu, prisutnost bravara ne bi bila potrebna niti bi ju sud tražio.

Međutim, iako je ‘zamijenila bravara’ posao fizičkih radnika policija ipak nije htjela raditi pa se pojavio problem - Kako iznijeti stvari iz kuće?

Budući da se ni odvjetnica nije htjela prihvatiti tog posla deložaciju nije bilo moguće provesti pa je odvjetnica dala obitelji da još 30 dana živi u svom domu te ih tim činom zapravo vratila nazad u posjed.

Samim time, deložacija zapravo nije niti provedena čime je došlo do ponavljanja slučaja Vukić iz Zadra. Naime, i tamo je 2012. došlo do nasilnog uhićenja naših aktivista da bi potom Vukići bili vraćeni nazad u posjed u kojem i dan danas žive jer ovrhovoditelj nije ispunio uvjete za provođenje ovrhe.

Samim time, postavlja se pitanje koji je bio smisao korištenja interventne policije i tolike sile nad mirnim građanima? Mi smatramo nikakav, s napomenom da je po našoj procjeni uhićeno bili najmanje 35-ero građana - stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Pernar.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21