News

Komentari 70

Opet vjetar, kiša i grmljavina: Kada nam se vraća pravo ljeto?

Opet vjetar, kiša i grmljavina: Kada nam se vraća pravo ljeto?

Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 27 °C

Iako je ljeto već odavno počelo, temperature nisu uobičajene za ovo doba godine. Kiša i grmljavina zahvatili su cijelu Hrvatsku, s najnižom temperaturom od 14 stupnjeva Celzija, a najvišom do 27. 

I dalje je promjenljivo i nestabilno, osobito na Jadranu i uz njega. Jačih pljuskova pa i grmljavinskih nevremena bit će ponajprije u Dalmaciji, dok će se tijekom dana u središnjim i istočnim predjelima unutrašnjosti, a potom i na sjevernom Jadranu postupno razvedriti.

Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 27 °C.

Sunčanije u četvrtak 

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Ujutro na kopnu ponegdje kratkotrajna magla, a poslijepodne u zapadnim predjelima povremeno umjerena naoblaka. Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, u Slavoniji, Baranji i Srijemu i umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu će umjerena i jaka bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 23 do 28 °C.

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, u petak će također biti sunčano, ali s naoblakom, dok su subotu opet možemo očekivati jake pljuskove popraćene grmljavinom. Temperature će se kretati od 25 do 27 stupnjeva Celzija. 

HAKOM je izdao važno upozorenje za sve građane, vezano uz slučajeve grmljavinskog nevremena. 

Upozoravaju da je potrebno sve kabele isključiti iz utičnica kako bi se spriječilo uništenje elektroničkih uređaja. 

- U slučaju grmljavinskog nevremena obavezno isključi SVE kabele iz utičnica, tako ćeš zaštiti svoje elektroničke uređaje od udara groma. Istrijani su trenutno na udaru ali vrijedi za sve - napisali su na Facebooku. 

Najčitaniji članci