Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
79 komentara

Blamaža na državnoj maturi: Učenicima dali krive testove

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je kako su učenici u jednoj splitskoj školi umjesto materijala za esej iz hrvatskog jezika dobili materijale za test...

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je priopćenje o pogrešci prilikom državne mature.

'Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.'

Podsjetimo, i prijašnjih godina bilo je sličnih nepravilnosti zbog kojih su se odgađali ispiti iz državne mature. 2013. godine također je  odgođen ispit iz hrvatskog jezika jer su koordinatori državne mature u školama u Đakovu, Senju i Splitu, umjesto eseja, podijelili ispite iz hrvatskog jezika, čime su otkrili pitanja.

Koordinatori koji su priznali grešku su tada smijenjeni. Slična situacija se dogodila i 2015. godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message