Obavijesti

News

Komentari 42

Oporba ne postoji za Reinera, Bandićeve izjave nisu ucjena

Oporba ne postoji za Reinera, Bandićeve izjave nisu ucjena
3

HDZ je uvijek spreman za izbore, pogotovo sada kada smo po anketama dvostruko bolji od najbolje sljedeće stranke, rekao je Željko Reiner koji kaže da Bandićeve izjave za njega nisu ucjena

VIDEO

HDZ ne razmišlja o prijevremenim parlamentarnim izborima jer ne treba trošiti vrijeme i novac, ali je na njih spreman, rekao je u subotu potpredsjednik Sabora Željko Reiner, a prijedloge zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić o zajedničkim kapitalnim projektima Grada Zagreba s Vladom ne smatra ucjenom već normalnim dijelom razgovora koalicijskih partnera.

 "HDZ je uvijek spreman za izbore, pogotovo sada kada smo po anketama dvostruko bolji od najbolje sljedeće oporbene stranke. Međutim, mi u HDZ-u o tome uopće nismo razgovarali", izjavio je Reiner na novinarska pitanja prilikom obilježavanja 12. Dana mimoza na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Jandroković o Bandiću: Bude li ucjena, ići ćemo svi na izbore
Jandroković o Bandiću: Bude li ucjena, ići ćemo svi na izbore

Bandić je početkom tjedna najavio kako imaju dosta prijedloga s Vladom, te kako Grad Zagreb priprema Pismo namjere prema premijeru Plenkoviću gdje će odrediti pet zajedničkih prioriteta koji će dići gospodarstvo, promet i boljitak građana. Dodao je da je riječ o Imunološkom zavodu, dječjoj bolnici, 60 niskopodnih tramvaja, tračničkoj vezi sa zračnom lukom i projektu Zagreb na Savi. Rekao je i da se prometni čvor Rotor radi zajedno s Vladom i financira se s 85 posto EU sredstava. Bandić je također kazao da je još uvijek partner vladajuće koalicije i želi biti i ubuduće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Rainer je danas novinarima odbio komentirati jučerašnju izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandokovića u Rugvici, koji je na ista novinarska pitanja o Bandićevoj izjavi, je li riječ o ucjenama, te o prijevremenim izborima, rekao kako te Bandićeve zahtjeve nije vidio, ali da ucjena nema. "Tko će ucjenjivati, ne može biti dio vladajuće koalicije, a ako će biti bilo kakvih ucjena, onda ćemo ići na prijevremene izbore", odgovorio je jučer novinarima Jandoković.

  Potpredsjednik Sabora Reiner odbio je danas komentirati Jandrokovićevu izjavu jer, kako je pojasnio, ne poznaje kontekst u kojemu je izgovorena, a smatra da s Bandićeve strane nije riječ o ucjeni.

"Normalno je da koalicijski partneri razgovaraju"

 "Ja ne vidim da se radi o bilo kakvim ucjenama. Normalno je da koalicijski partneri razgovaraju. Mi imamo redovite sastanke praktički svakoga tjedna s koalicijskim partnerima i raspravljamo o svim značajnim pitanjima", rekao je Reiner, naglasivši: "Netko bi uvijek htio napraviti nekakve razdore, naprosto zato jer je oporba u potpunom rasulu i zapravo ne postoji – u Hrvatskoj ne postoji oporba", ocijenio je potpredsjednik Sabora.

 Također smatra da je bolje ne ići na nove izbore kako "ne bi narod trošio novce na nove izbore i ne bi se trošilo vrijeme".

 Ali i zato, naglasio je Reiner, što je za realizaciju važnih projekata, od kojih su neki ostvareni, dok su neki tek u procesu, potreban puni mandat ove Vlade. Također za neke važne strateške državne projekte čak ni to vrijeme nije dovoljno, "pa bi bilo bolje to ne prekidati".

'Čini se da se Jandroković jako okuražio otkad je pustio bradu'
'Čini se da se Jandroković jako okuražio otkad je pustio bradu'

I Kujundžić smatra da nije riječ o ucjeni

Zagreb: Konferencija s temom značajnog povećanja oboljelih od gripe i upale pluća

 Da nije riječ o Bandićevoj ucjeni smatra i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je također naglasio kako izbori za HDZ trenutno nisu nešto o čemu se aktivno razmišlja.

 "Ja koliko znam ne - ja bar ne vidim da su (izbori) sada nešto što se ozbiljnije razmatra", rekao je ministar.

 "Demokracija podrazumijeva i izbore, a isto tako podrazumijeva i dijalog među partnerima u koalicijama, tako da je sve to nešto što je normalno i moguće - a što je bolje, to je stvar trenutka", dodao je ministar zdravstva.

  Naglasio je kako on nigdje u Bandićevim zahtjevima nije prepoznao elemente ucjene.

 Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Čelić, koji je također bio na 12. Danu mimoza na Cvjetnom trgu, upitan o istoj temi novinarima je izjavio da koalicijski partneri mogu iznositi svoje stavove, ali, kazao je, "ako je to na razini nekakvih ultimatuma ili ucjena, onda je to neprihvatljivo i u takvoj opciji dolaze i prijevremeni izbori kao mogućnost".

Zamjenica gradonačelnika demantira nagađanja o Bandićevim ucjenama 

Zagreb: U kongresnoj dvorani Velesajma održana Startup konferencija Zagreb Connect

Nagađanja o navodnom ucjenjivanju koalicijskih partnera u subotu je demantirala i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. 

 "Suradnica sam Milana Bandića. Svi njegovi suradnici znaju da gradonačelnik Bandić nikada nije komunicirao bilo s kime na razini ucjene. Ne znam kako je to netko mogao zaključiti", rekla je Majić.

 Glede predloženih prioritetnih projekata novinarima je poručila kako je riječ o konkretnim projektima – "ne možete ucjenjivati nekoga s kim već realizirate te projekte".

Novinari su Kujundžića i Reinera pitali i kako komentira objavljivanje video snimke učenika Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana državna himna Republike Hrvatske. Tu je snimku na mrežne stranice Grada Vukovara postavio gradonačelnik Ivan Penava.

Kujundžić je kazao kako ne može komentirati jer ne zna što je Penava točno objavio. "Ali ono što mogu reći je da uistinu treba maksimalno poraditi na istinskoj pomirbi, a poglavito među mladim ljudima", kazao je ministar.

Reiner je napomenuo kako ne želi "izvoditi konfabulacije", ali da smatra da se djecu ne bi smjelo eksploatirati u medijima ni u kojim okolnostima. 

"Ja mislim da se djeca ne smiju koristiti nikada i ni u koje svrhe, pogotovo kad je politika u pitanju, bez obzira bile to najbolje ili najlošije namjere. To jednostavno nije primjereno, tko bi od nas volio vidjeti sliku svojega djeteta u bilo koju svrhu prikazanu u javnosti? Mislim da to nije nešto što treba raditi", kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.