Obavijesti

News

Komentari 2

Oporba: Neprihvatljivo je da Srbija glumi regionalni Haag

Oporba: Neprihvatljivo je da Srbija glumi regionalni Haag

Komentirajući optužnice koje Srbija priprema protiv hrvatskih pilota, oporbeni zastupnici u Saboru u petak su problematizirali srpski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji

VIDEO

A neki su optužili i SDSS-ova zastupnika Milorada Pupovca da neprestano izjednačava žrtvu i agresora.

„Neprihvatljivo nam je da Srbija glumi regionalni Haag, što ne znači, ako postoje zločini koji još nisu istraženi i procesuirani da druge države, Hrvatska i BiH ne mogu te zločine istražiti i procesuirati”, kratko je komentirao Arsen Bauk (SDP).

Božo Petrov (Most) smatra da Hrvatska u ovom trenutku ima apsolutno sve mogućnosti, jer je članica EU i NATO-a, da odredi uvjete pristupanja Srbije EU i da se jasno traži i dostavi dokumentacija vukovarske bolnice, KOS-a i Udbe, zatraži ratna odšteta, dostavi informacije o našim nestalima u ratu, ali ne čini apsolutno ništa po tom pitanju.

„Hrvatska dopušta Srbiji da pokuša promijeniti politički narativ da iz agresora postane žrtva i svojim neradom naše heroje pretvara u navodne zločince. Očekujem da se Povjerenstvo, koje je inicirao Most 2016., koje bi trebalo pratiti koja je sve poglavlja Srbija ispunila, počne sastajati jer se do sada nijednom nisu sastali, a trebali bi četiri puta godišnje", rekao je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Iskoristit ćemo sve mehanizme da zaštitimo naše pilote. Rusija? Odlučit ćemo što dalje poduzeti'
'Iskoristit ćemo sve mehanizme da zaštitimo naše pilote. Rusija? Odlučit ćemo što dalje poduzeti'

On očekuje od predsjednika Republike, čiji je savjetnik Ranko Pelicarić član tog Povjerenstva, da inicira sazivanje sjednicu tog tijela.

Od Andreja Plenkovića, dodaje, ne očekujem ništa jer je Milorad Pupovac rekao da se ljudi poput Plenkovića trebaju plaćati suhim zlatom.

„Sramotno je od zastupnika Hrvatskog sabora da indirektno priča da su naši heroji zločinci. Sramotno je i da se DORH 2006. dogovorio da Srbija ima pravo na univerzalnu jurisdikciju i da može procesuirati zločine koji su se dogodili na području bivše Jugoslavije”, rekao je čelnik Mosta.

Za Marijana Pavličeka (Hrvatski suverenisti) Pupovčeva izjava da Hrvatska ne bi trebala odbaciti optužnice protiv hrvatskih pilota samo pokazuje da ova Vlada ovisi prvenstveno o Pupovcu, a ne Pupovac o Vladi.

Medved: Nismo dobili optužnicu iz Srbije za naše pilote u Oluji. Ako i stigne, odbacit ćemo je
Medved: Nismo dobili optužnicu iz Srbije za naše pilote u Oluji. Ako i stigne, odbacit ćemo je

Pupovac, ne znam već koji put, šalje te indirekte prijeteće poruke da bi mogao izaći iz ove priče, no, jučer je ponovio svoju mantru u kojoj želi izjednačiti krivnju, kazao je.

„U više navrata je rekao da su krive obje strane za ono što je bilo u prošlosti, ali i za trenutačne odnose. To pokazuje da je politika SDSS-a takva da ne želi prihvatiti da je krivnja očigledno na jednoj strani, da naravno mogu postojati pojedinačne krivice na drugoj, ali se zna tko je pokrenuo velikosrpsku agresiju”, smatra Pavliček.

Pupovac bi trebao biti spona između Zagreba i Beograda za poboljšanje odnosa, ali i da se Srbiju 'prisili' da prihvati krivnju iz 1990-ih godina i da sudjeluje, barem dijelom, u sufinanciranju troškova razminiranja i ratne odštete, poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a