Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Oprez! Iz mora se sutra izvlači protubrodska zaostala mina...

Mina iz Drugog svjetskog rata teži oko 500 kilograma, od čega je čak 300 kilograma eksploziva. Policija upozorava građane da se ne približavaju zoni gdje će biti njihova plovila

0 komentara

U petak 10. svibnja od 9 do 17 sati, u podmorju umaškog akvatorija, policija će provoditi aktivnosti na uklanjanju i uništavanju zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Pa stoga upozoravaju građane da se ne približavaju zoni gdje će biti policijska plovila.

Kako neslužbeno saznajemo, vaditi će se protubrodska mina iz Drugog svjetskog rata, a koja teži oko 500 kilograma, od čega je čak 300 kilograma eksploziva. Nakon što ronioci specijalne policije zajedno sa službenicima protueksplozijskog odjela PU istarske osiguraju potrebne sigurnosne uvjete, na samome mjestu vidjeti će se hoće li ubojitu napravu neutralizirali u moru, ili će to učiniti na kopnu.

Isti takav problem bio je i prije dva tjedna kod Ližnjana kraj Pule, kada se  također pristupilo izvlačenju bombe o čemu smo izvještavali.

POLICIJA UNIŠTILA BOMBU Pogledajte video iz Istre: Mina od 55 kg eksplodirala u moru!

No ta zaostala i uništena naprava u moru imala je samo 55 kilograma, a ova umaška skoro deset puta veću masu.

Kako god da bilo, radi vlastite sigurnosti policija građane moli da slušaju upute njihovih službenika i ne približavaju se mjestu uništavanja.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message