Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Oprez! Medvjedica i mlado lutaju po Istri i traže hranu

Pazin: Veliku životinju i njezino mladunče vidjeli su lovci, a lovočuvar je po tragovima utvrdio kako su medvjedi u šumi tjedan dana. Upozorili su ljude

24sata
Foto: 24sata
13 komentara

Umjesto da spava čvrstim zimskim snom medvjedica s mladunčetom već nekoliko dana slobodno šeta pazinskim područjem. Medvjedicu su primijetili još u nedjelju kod Dibovljaka, i Ajdovice te u okolici Grdo sela, Rijavice i naselja Brhaji. Veliku životinju i njezino mladunče vidjeli su lovci, a lovočuvar je na terenu po tragovima utvrdio kako medvjedi u šumi borave oko tjedan dana.
- Mladunče je teško oko 60-ak kilograma, a samo je pretpostavka koliko teška onda može biti mama medvjedica. Vjerojatno je zalutala u potrazi za hranom. Kada medvjedica ima mlade ona nagonski postupa kako bi ih obranila. U ovom trenutku predstavlja potencijalnu opasnost za ljude - rekao je tajnik Udruge 'Vepar' Alen Ritoša. Lovačka udruga moli građane da se što manje kreću područjem u kojem luta medo.
- Neka se šetači kreću po šumi u društvu uz glasno razgovaranje i lupanjem štapom po drveću - kaže Ritoša. Pretpostavlja se da ova divlja životinja neće doći u blizini sela.
- Nitko ju još nije uspio uslikati zbog straha - kazao je Ritoša.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message