Obavijesti

News

Komentari 14

Oprezno na autocesti: Gužve i radovi vas čekaju prema moru

Oprezno na autocesti: Gužve i radovi vas čekaju  prema moru
4

Gužve su na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, ali je pojačan promet sve do Bosiljeva. Kolone su i na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te na Rupi. Od danas je i skuplja vožnja autocestom

VIDEO

Na većini cesta prema moru pojačan je promet, a iz HAK-a upozoravaju vozače da budu strpljivi. Na Lučkom je nešto prije 11 sati kolona u smjeru mora bila duga oko kilometar, a veća je gužva i na dionici autoceste A1 od Zagreba do Bosiljeva. 

Pojačan je i promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a kolona se dijelom proteže na Istarski ipsilon te je duga i do dva kilometra. Na graničnom prijelazu Rupa kolona je duga oko 500 metara. 

Od ponoći je počela i primjena sezonskih cijena cestarina na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) pa su za pojedine skupine vozila cijene porasle za 10 posto. 

Sezonske cijene cestarina primjenjuju se za I.A te I. i II. skupinu vozila, dok se na III. i IV. skupinu vozila poskupljenje ne primjenjuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cestarina na relaciji Zagreb - Dugopolje (Split) za I. skupinu vozila odnosno osobne automobile raste sa 181 na 200 kuna, Zagreb - Karlovac s 19 na 21 kunu, Zagreb - Rijeka sa 70 na 77 kuna, a Zagreb - Lipovac sa 128 na 141 kunu. 

Informacija o radovima

Na Autocesti A1 Zagreb – Split – Dubrovnik :

* Zbog oštećene prijelazne naprave na objektu Gacka u km 141+850, dionici od čvora Otočac do čvora Perušić , promet se u smjeru Splita vodi sa dvije sužene prometne trake.
* U zoni odmorišta Marune, zbog sanacije usjeka do 01.07.2019. godine biti će zatvorena zaustavna traka dok će se promet odvijati uz maksimalnu protočnost voznom i pretjecajnom prometnom trakom uz nemogućnost ulaza na odmorište Marune u smjeru Splita do 01.07.2019. godine.

* Zbog dogradnje čvora Dugopolje promet će se voditi suženim krakom iz smjera Zagreba u smjeru N.P. Dugopolje i uz privremenu regulaciju prometa na platou N.P Dugopolje.
* Zbog asfalterskih radova, promet se na odmorištu Zir u smjeru Splita odvija pod privremenom regulacijom prometa, odnosno dio odmorišta zatvoren je za parkiranje.

Na Autocesti A6 Rijeka - Zagreb:

* Na dionici od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika od km 17+150 do km 23+350 za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, te se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba sa dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jednom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Predviđeno vrijeme završetka radova je do 15.07.2019. godine. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje zastoja i kolona vozila u prilaznoj zoni radova.
* Zbog oštećenja kolnika (otvaranje udarne rupe) na vijaduktu Svilno u smjeru Zagreba za promet je zatvorena sporovozna traka, promet se vodi po voznom i pretjecajnom traku.

HTZ dijeli vodu na graničnim prijelazima i Lučkom

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u subotu, 15. lipnja, organizira dijeljenje vode s porukom dobrodošlice turistima, objavili su u petak iz HTZ-a napominjući kako je riječ o prvoj suboti kada u hrvatskim destinacijama boravi veći broj turista i kada smjene turista na graničnim prijelazima postaju intenzivnije.

Akcija će se provoditi na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Plovanija i Rupa te na naplatnoj postaji Lučko.

Voda s porukom "Croatia's crystal clear waters are yours to discover! Welcome to Croatia and Discover more at Croatia.hr” i posebnom privjesnicom koja promovira hrvatske otoke, organizirano će se na navedenim mjestima dijeliti u jutarnjim satima sve dok se ne podjeli svih 50.000 boca, navode iz HTZ-a.

"Cilj ove akcije je dodatno promovirati Hrvatsku kao zemlju ljubaznih i dobrih domaćina, ali i izražavanje zahvalnosti brojnim turistima koji su za svoja odredišta odabrali hrvatske destinacije", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Gužve, ali i vrućine su velike pa ovom gestom našim gostima, koliko je to moguće, želimo olakšati i uljepšati vrijeme čekanja, kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...