Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oproštaj od stradale Ane na rođendan njenog tate

U policiji kažu da je nesreću skrivio vozač Dragan (21) koji je jedini preživio nesreću pod kotačima vlaka. Protiv njega će se podići kaznena prijava

H. Merdanović
Foto: H. Merdanović
8 komentara

Ana Boljunčić (18) iz Debeljuhi nedaleko od Žminja i Matija Modrušan - Modri (21) iz Modrušani pokraj Žminja poginuli su u nedjelju navečer u stravičnoj prometnoj nesreći nedaleko od Kanfanara. U trenutačnu smrt Golfom ih je odvezao prijatelj Dragan Mošnja (21) iz Žminja koji je lakše ozlijeđen. Na nezaštićenom pružnom prijelazu Švogari na njih sa 80 km/h naletio putnički vlak. Udar vlaka u desnu stranu Golfa bio je smrtonosan za Anu i Matiju. Golf u kojem je bilo troje mladih potpuno je zdrobljen, a vlak ga je gurao 500-tinjak metara.
- Još ne vjerujem da moje Ane nema. Sve je to ružan san. Pokopat ćemo je na moj rođendan - plače neutješno tata Milenko (46), koji smatra da je za nesreću kriv neadekvatno zaštićen pružni prijelaz. Shrvana bolom, obitelj poginulog vodoinstalatera Matije Modrušana tuguje u tišini. Čudom preživjelog vozača Dragana zadržali su na promatranju u pulskoj Općoj bolnici.
- Naša je sreća u toj tragediji da je Dragan živ. Utučen je i u šoku - kaže njegova obitelj. Strojovođa Klaudio Udovičić (42) iz Sv. Petra u Šumi nije imao komentara. U policiji kažu da nije ozlijeđen te da nije imao alkohola u krvi. Brojni mještani koji su se u ponedjeljak okupljali na mjestu nesreće uglas krive HŽ zbog neadekvatne zaštite prijelaza.

Možda vas zanima i ovo:
Message