Obavijesti

News

Komentari 157

Opsadno stanje u Vinogradskoj: Koronu ima i šef anestezije

Opsadno stanje u Vinogradskoj: Koronu ima i šef anestezije
1

Novi slučaj zaraze koronavirusom u KBC-u Sestre milosrdnice. Zaražen je i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli...

VIDEO

Korona virusom zaražen je i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice, a njegov nalaz pokazao se pozitivnim u utorak navečer. Sada u bolnici vlada opsadno stanje jer je zaraženi pročelnik s mnogim kolegama bio u kontaktu, kao i s pacijentima. 

Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160 radnika u izolaciji!
Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160  radnika u izolaciji!

Ravnatelj bolnice, prof.dr. Zovak, kaže da se testiraju svi kolege, kao i pacijenti s intenzivne, i prava slika stvari bit će jasnija danas tijekom večernjih sati. Dobro je što u ovom trenutku nitko nema simptome bolesti. Hitni prijem pacijenata funkcionira, s tom razlikom što se operacije i hitni zahvati sada obavljaju na izoliranom odjelu, koji je pripremljen upravo za tu svrhu. Veliki broj zaposlenika je u samoizolaciji, pa će se od kuće povući dio ljudi iz rezervnog tima, koji je posljednjih dana bio kod kuće na čekanju. 

Također, mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na korona virus, i sada je zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitvnim prije pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, kaže ravnatelj, no srećom, testovi pacijenata su negativni. Kao što smo spomenuli, u izolaciji je sada čak 160 zaposlenih, po preporuci epidemiologa, jer su se uzeli u obzir svi mogući kontakti s mladim liječnikom. Ipak, ravnatelj kaže da bolnica normalno funkcionira, a u pomoć su im došla dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:55

Nije posve sigurno gdje se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više riječ o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gdje su došli u dodir s virusom. Zna se samo da je mladi liječnik prije nekog vremena bio u kontaktu sa zaraženim liječnicima iz KB Dubrava.

- Istina, veliki je broj zaposlenika sada u samoizolaciji, no s obzirom da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja. Situaciju sa Zavodom za dijalizu već smatramo riješenom. Ujedno, organizirali smo kompletno bolničko osoblje u dva tima, na način da jedan tim radi dva tjedna, a drugi je za to vrijeme kod kuće. Zbog takve organizacije imamo drugi tim sada spreman da preuzme posao od ekipe koja je posljednjih dana bila u bolnici – kaže prof.dr. Zovak.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1