Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužili splitskog kirurga zbog mita: Uzet će mu 3,5 mil. kn?

U konkretnom slučaju od supruge teško bolesnog pacijenta uzeo je ukupno 3000 eura, no Uskok je u optužnici predložio da mu se oduzme čak 3,5 milijuna kuna

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
37 komentara

USKOK je objavio kako je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1968. i 1967.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita. 

Optužnicom se liječniku stavlja na teret da je, u razdoblju od 8. do 16. studenoga 2018. u Splitu, kao pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Split i ujedno kardiokirurg-operater, pacijentu koji je 22. listopada 2018. zaprimljen na liječenje te mu je indicirana žurna kardiokirurška operacija, tek 8. studenoga 2018. priopćio da je u kritičnom zdravstvenom stanju i da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Istom mu je prilikom rekao, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat, da će razmisliti i naknadno mu javiti termin operacije.

Međutim, kada je 12. studenoga 2018. od drugookrivljene, supruge tog pacijenta, primio iznos od 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, novac je zadržao za sebe s nakanom da se okoristi, a zauzvrat je odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga te ga je potom i operirao. Nakon toga je 16. studenoga 2018. od drugookrivljene primio još 2.000 eura.

U optužnici je predloženo prošireno oduzimanje imovinske koristi od prvookrivljenog u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message