Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Optužnica: Lagali da su zidari kako bi dobili posao u RH

Riječ je o muškarcima u dobi od 24 do 42 godine koje terete da su na jednom srednjodalmatinskom otoku preko poslodavca predali u policijsku postaju diplome koje su prethodno pribavili na neutvrđeni način

6 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je protiv sedam državljana Bosne i Hercegovine optužnicu zbog krivotvorenja isprava kojima su se lažno predstavljali kao zidari, objavio je DORH na svojoj internetskoj stranici.

Riječ je o muškarcima u dobi od 24 do 42 godine kojima se na teret stavlja da su tijekom siječnja i veljače ove godine na jednom srednjodalmatinskom otoku preko svog poslodavca predali u policijsku postaju diplome koje su prethodno pribavili na neutvrđeni način tijekom 2016. godine, a u kojima je neistinito navedeno da ih je izdala srednja škola s područja Bosne i Hercegovine.

U diplomama je navedeno kako imaju stečeno zanimanje zidar, a sve u svrhu dobivanja dozvole za boravak i rad u Republici Hrvatskoj, iako su bili svjesni kako navedene diplome nisu istinite jer okrivljenici nisu nikada pohađali tu školu, izvijestilo je tužiteljstvo.

Foto: Ilustracija

Možda vas zanima i ovo:
Message