Obavijesti

News

Komentari 18

Tri Hrvata i dva Afganistanca krijumčarili migrante iz Srbije

Uskok je digao optužnicu: Sumnja se da su uz pomoć zasad nepoznate osobe iz inozemstva, za 1000 eura po osobi, organizirali prijevoz većeg broja stranih državljana

VIDEO

Uskok je podignuo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana i dvojice afganistanskih državljana jer su se udružili u zločinačku organizaciju kako bi krijumčarili migrante iz Srbije u Hrvatsku. 

Osumnjičen za krijumčarenje ljudi: Uhićen Hrvat u Austriji
Osumnjičen za krijumčarenje ljudi: Uhićen Hrvat u Austriji

Sumnja se da su od 20. listopada do 1. prosinca ove godine uz pomoć zasad nepoznate osobe iz inozemstva, za 1000 eura po osobi, organizirali prijevoz većeg broja stranih državljana preko srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice.

Nakon prelaska granice vozili su ih u Zagreb. Uskok ih sumnjiči da su u najmanje pet navrata u Hrvatsku prevezli 58 ljudi i primili najmanje 58.000 eura.

Priopćenje Uskoka prenosimo u cijelosti: 

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice afganistanskih državljana (1975., 1983.) i trojice hrvatskih državljana (1967., 1988., 1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. (12. 12. 2017.) 

Osnovano se sumnja da su se I., II., III. i IV. okr., od 20. listopada do 1. prosinca 2017., na području Zagreba, povezali u zločinačko udruženje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Republike Srbije u Republike Hrvatsku i njihovog daljnjeg prebacivanja u Republiku Sloveniju.

U cilju realizacije plana zločinačkog udruženja, I. i II. su sa zasad nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorili da će za 1.000 eura po osobi organizirati prebacivanje većeg broja stranih državljana preko srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice. Nakon prebacivanja stranih državljana u Republiku Hrvatsku I. i II. okr. su organizirali njihovo preuzimanje i prijevoz od državne granice do Zagreba za što je, po njihovom nalogu, III. okr. angažirao IV. okrivljenog. Osim navedenog, I. i II. okr. su, za određenu novčanu nagradu, s V. okr. dogovorili preuzimanje i prijevoz dijela stranih državljana do Zagreba.

U navedenom razdoblju okrivljenici su u pet navrata iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku prebacili najmanje 58 stranih državljana za što su I., II., III. i IV. okr. primili najmanje 58.000 eura koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca