Obavijesti

News

Komentari 534

"Ovo je blamiranje države, sve ukazuje na kaos i bezvlađe"

Premijer Orešković je rekao kako će on i predsjednica Kitarović o Lozančićevom razrješenju razgovarati idući tjedan, a ona je već u petak potpisala dokumente

VIDEO

Nakon što je potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao kako ne vidi razloge zbog kojih Dragan Lozančić ne bi trebao ostati na čelu SOA-e, cijelu situaciju je za RTL prokomentirao i premijer Tihomir Orešković

- Razrješenje se može dogoditi jedino ako su dva potpisa. U ovom trenutku on nije razriješen, predsjednica je učinila korak sa svoje strane. Ja sam obavio razgovor s gospodinom Lozančićem, jer sam se htio upoznati sa svim stvarima. Ne mogu reći da sam primijetio da postoje razlozi zbog kojih on ne bi mogao biti ravnatelj SOA-e. Gospodin Petrov ima svoj stav, to je njegova pozicija. O Lozančiću ću odlučiti idući tjedan. Sve ćete znati idući tjedan - rekao je premijer. 

Podsjetimo, Orešković je rekao kako je će on i Kitarović o Lozančićevom razrješenju razgovarati idući tjedan, a ona je već potpisala dokument. Na cijelu situaciju osvrnuo se i šef HDZ-a Tomislav Karamarko na društvenoj mreži. 

- Predsjednica je svoju odluku donijela i to moramo uvažavati. Dijalog i dioba vlasti temelj su demokracije. Demokracija podrazumijeva i različita mišljenja, stavove i činjenice na temelju kojih razboriti i odgovorni političari donose najbolje odluke. Poštujući to, poštujemo i pravo Premijera da donese vlastitu odluku - napisao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I bivši premijer Zoran Milanović prokomentirao je smjenu ravnatelja SOA-e.

- Taj čovjek je nacionalni heroj, ako ga predsjednica želi smijeniti neka se prvo dogovori s premijerom. Ova situacija očito nije usklađena, predsjednica očito nije razgovarala s premijerom. Sve ovo ukazuje na kaos i bezvlađe, u kojemu Hrvatska niti ima vlast niti ima koherentnu Vladu niti ima osobu koja u svojstvu premijera donosi odluke – izjavio je Zoran Milanović u Varaždinu, prenosi Dnevnik.

- A Lozančić... Za njega se ne bojim, to je čovjek koji će naći vrhunski posao bilo gdje u bilo kojem trenutku. Koji je i kad sam ga imenovao na to mjesto rekao da to želi raditi samo 4 godine. Dakle, ne radi se ovdje o njemu. To je jedan od ljudi koji zaslužuju najveće hrvatsko odlikovanje, o čemu znam prije svega ja, onda i gospođa Kitarović i još nekoliko ljudi. Ali prije svega ponavljam, ako ga žele smijeniti, neka se dogovore, ali neka ne blamiraju državu - dodao je.

- Očito predsjednica premijera doživljava kao slab entitet. Premijer to ne mora potpisati. Ponavljam, ovo je blamiranje države. To što je predsjednica potpisala je potpuno bezvrijedno dok to ne potpiše i premijer. A ići u javnost bez prethodnog dogovora je blamiranje države. To je sramoćenje države - zaključio je bivši premijer. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 534
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1