News

Komentari 6

Organizirali nacistički izbor ljepote Miss Hitler: Uhitili ih...

Organizirali nacistički izbor ljepote Miss Hitler: Uhitili ih...

Pobjednica izbora za ljepotu bila je među 19 osoba uhićenih zbog pokušaja osnivanja nove nacističke stranke u Italiji. Talijanske vlasti su kod ostalih zaplijenili arsenal oružja te krajnje desnih predmeta i suvenira

Fancesca Rizzi, 19-godišnjakinja iz Milana, pobijedila je na izboru za 'Miss Hitler 2018.' i nalazi se među 19 osoba koje su uhićene tijekom operacije talijanske policije pod nazivom 'Crne sjene'. Osumnjičeni su zbog zavjere o stvaranju neonacističke stranke, odnosno Nacionalne talijanske socijalističke radničke stranke. 

Francesca je osvojila internetsku fašističku reviju ljepote 2018. godine pod imenom Miss Eva Braun. Gornji dio njezinih leđa prekriven je tetovažom Reichsadlera - nacističkim amblemom s orlom na vrhu svastike. 

Tijekom nacionalne racije u 16 gradova, policija je kod osumnjičenih pronašla  arsenal mačeva, noževa, samostrela, lovačke puške te automatsko oružje, također i nacističke zastave te knjige o Adolfu Hitleru i Benitu Mussoliniju, ali i Hitlerovu knjigu Mein Kampf. Nova stranka imala je otvoreno antisemitski i ksenofobični program, a bila je i u kontaktu s ostalim krajnje desnim skupinama u Europi, uključujući i britanski neonacistički pokret Combat 18. 

Ekstremisti su pokušavali regrutirati ljude na društvenim mrežama, a imali su i grupni chat zvan 'Militia' kako bi međusobno održavali kontakt. Uz to, glavni 'trener' pokreta je pripadnik moćne kalabrijske mafije 'Ndranheta. On je surađivao s policijom u prethodnim istragama i bio je lokalni vođa male, krajnje desne stranke Forza Nuova. 

Desničarski aktivisti pod istragom su zbog pripadnosti 'subverzivnoj udruzi' i 'poticanju na zločin', a talijanska policija priopćila je da i dalje nadzire ekstremne desničarske lokalne grupe koje su ujedinjene istim ideološkim fanatizmom. 

 

 

 

Najčitaniji članci