Obavijesti

News

Komentari 96

Miljenić želi biti Milanovićev nasljednik: 'Kandidirat ću se!'

Miljenić želi biti  Milanovićev nasljednik: 'Kandidirat ću se!'
4

Orsat Miljenić, saborski zastupnik SDP-a, objavio je u 11 sati u sjedištu stranke da će se kandidirati za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima...

VIDEO

Orsat Miljenić, saborski zastupnik SDP-a, objavio je u 11 sati u sjedištu stranke da će se kandidirati za predsjednika SDP-a na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

- Ponosan sam na to što sam član SDP-a. Rezultat svega ovoga što radim mora biti da svaki naš član bude koristan i da nas birači prepoznaju. To je jedini način za pobjedu, ali ne pobjedu samo radi pobjede, SDP mora biti taj koji mijenja Hrvatsku, koji modernizira sebe i cijelu zemlju - rekao je Miljenić obrazlažuću svoju kandidaturu. 

Govoreći o odnosima unutar stranke, naglasio je da svi moraju biti u prilici izraziti svoj stav i demokratski se boriti za njega:

- Moramo razgovarati, dijalog je ono na čemu se treba temeljiti vodstvo SDP-a. Međutim, kad se nešto dogovorimo onda to trebamo svi zajedno provoditi - kaže Miljenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miljenić je istaknuo kako upravo SDP treba biti predvodnik modernizacije Hrvatske jer ne budu li gledali naprijed, neće ni biti bolji od drugih. Spomenuo je i izazove koji stoje pred strankom:

- Cijela stranka prvenstveno treba biti u funkciji nadolazećih lokalnih izbora. Ne smije nam se dogoditi da proces promjena i modernizacije ostane sa strane.

Orsat je otvorio i Twitter

Siniša Hajdaš Dončić je već ranije rekao, gostujući u studiju 24sata, da će on, ako se kandidira, poduprijeti upravo Miljenića za šefa SDP-a. Kandidaturu Orsata Miljenića za šefa SDP-a podržali su Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad, Nikša Peronja, načelnik općine Jelsa, Zvonimira Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Čakovca, Dubravi Bilić, gradonačelnik Ludbrega, Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije te Agata Cvitić, predsjednica Glavnog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske.

Istovremeno, Miljenić je u ponedjeljak otvorio i Facebook profil. 

- Dobro jutro! Evo i mene na Twitteru. Trebat će mi par dana dok ne pohvatam sve na Twitteru pa imajte razumijevanja - napisao je.

Kasnije je na Twitteru objavio: 'Dijalog, uvažavanje, okupljanje i demokratsko nadmetanje ideja. To je moja vizija vođenja SDP-a i kandidirat ću se za predsjednika'.

@SDPHrvatske i kandidirat ću se za predsjednika.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!