Obavijesti

News

Komentari 31

Osamu Bin Ladena 'otkucala' najstarija i ljubomorna supruga

Osamu Bin Ladena 'otkucala' najstarija i ljubomorna supruga
1

Bin Ladenova najstarija žena je takva rogoborna baba da nije čudo što ju je i sam teroristički vođa izbjegavao, piše u dokumentima pakistanskih obavještajaca

VIDEO

Osama bin Laden “pao” je zbog ljubomore svoje najstarije žene. Prema svemu sudeći, terorističkog vođu američkoj CIA-i “otkucala” je Khariah Saber, Bin Ladenova najstarija žena koja nije mogla podnijeti da je Osama zapostavlja provodeći vrijeme na trećem katu rezidencije u Abbotabadu isključivo sa svojom najmlađom suprugom Abdel Fatah al-Sada, koja je poslije ranjena u napadu američkih SEALS-a.

– Nema ni u paklu veće ljutnje od ljutnje nezadovoljne žene – izjavio je pakistanski brigadir Shakuat Kadir koji je vodio istragu o skrivanju terorističkog vođe. Prema američkoj, službenoj verziji događaja, Bin Laden je lociran praćenjem jednog od njegovih kurira, no Kadir tvrdi kako to nije ni blizu istini.

– Saberova je, nakon dolaska u sklonište u koje se preselila početkom prošle godine, doslovno poludjela jer Binu Ladenu, osim do mlade Fatah, nije bilo ni do jedne supruge. Stupila je u kontakt s CIA-om i otkrila sklonište, a znala je i cijelo vrijeme nakon toga da je vila u Abbotabadu pod nadzorom – kaže Kadir koji je, u okviru svoje istrage, imao pristup i spisima pakistanske obavještajne službe ISI te zapisima razgovora s Bin Ladenovim suprugama i djecom koji su nakon napada američkih specijalaca “izolirani i ispitani”. Prema dokumentima pakistanskih obavještajaca, upravo je Bin Ladenova najstarija supruga, do čijeg je dolaska tajno sklonište savršeno funkcioniralo, svojevrsna “rogoborna baba”.

– Ta je žena toliko agresivna da njezino ponašanje prema okolini graniči sa zlostavljanjem. Nije čudno da ju je Bin Laden izbjegavao, jer čak se ni naši ispitivači nisu u njezinoj prisutnosti ugodno osjećali. Nikakvo priznanje iz nje se ne može izvući, osim ako se ne upotrijebe metode mučenja, a žene i djecu ne želimo mučiti – stoji u zapisniku pakistanskog ISI-ja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema izvještaju brigadira Shakuata Kadira koji obuhvaća pune 64 stranice, Bin Laden se u Abbotabadu nalazio još od 2005., no bez ikakve pomoći pakistanskih dužnosnika koji, tvrdi se, o boravku vođe Al-Qa’ide na tlu njihove zemlje nisu imali pojma.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović