News

Komentari 12

'Osigurat ćemo privremeni smještaj za 21 štićenika Doma'

'Osigurat ćemo privremeni smještaj za 21 štićenika Doma'

'Želim napomenuti je da je ministarstvo osiguralo žurni i privremeni smještaj za sve korisnike insititucije koji su smješteni u glavnoj zgradi, točnije za njih 21', poručila je ministrica Bedeković

Ovdje sam došla i kao osoba i kao ministrica. Bila sam na putu i vratila sam se s drugog kraja Hrvatske. Prije svega, željela bih izraziti iskrenu sućut obiteljima preminulima - poručila je Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koja je stigla na mjesto tragedije u Andraševcu u kojem je nakon požara u Domu za starije preminulo šest štićenika doma.

- Ovdje se radi o privatnoj ustanovi, očevid je tijeku, kad završi, reći ćemo o svemu više. Ono što želim napomenuti je da je ministarstvo osiguralo žurni i privremeni smještaj za sve korisnike insititucije koji su smješteni u glavnoj zgradi, točnije za njih 21. Naravno, ako se s time slože članovi obitelji, smjestit ćemo ih u druge instituacije - poručila je Bedeković.

POGLEDAJTE VIDEO

Kazala je i da inspekcijskog nadzora, u posljednje vrijeme u privatnom domu 'Zelena oaza', nije bilo.

- Javnost zna da ćemo vrlo brzo izaći s nacrtom prijedloga novog zakona o socijalnoj skrbi, ovo je problematika koja će se uskoro naći na Vladi - izjavila je ministrica.

Andraševac: Ministrica socijalne skrbi stigla na mjesto tragedije

Na konstataciju novinara kako je glavni problem ovakvih privatnih domova nedostatak adekvatne radne snage, kazala kako je to 'stvar samih domova i onih koji utvrđuju uvjete glavni problem privatnih domova nedostatak snage i daju im dozvole za rad'. 

- Nisam bila u kontaktu s vlasnicom, ali koliko znam, 2013. joj je županije izdala dozvolu za rad - poručila je.

Najčitaniji članci