Obavijesti

News

Komentari 40

Osijek na koljenima: ‘Prioritet su oni koji su ostali bez doma’

Osijek na koljenima: ‘Prioritet su oni koji su ostali bez doma’
1

Osječani zasad sami saniraju štete na kućama i usjevima nastale olujom. Milijunsku štetu pretrpjela je i bolnica. Prve procjene štete spominu 250 milijuna kuna

VIDEO

Osječani i stanovnici okolnih mjesta još će dugo zbrajati i sanirati štete nastale zbog orkanskog nevremena koje ih je pogodilo u ponedjeljak. Prve procjene štete spominju 250 milijuna kuna. 

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić pozvao je sve kojima je oluja oštetila kuće i stanove, poplavila podrume ili im je drvo palo na krov, da štetu prijave u Mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Konačne razmjere štete nakon toga će prijaviti županu Vladimiru Šišljagiću koji će razmotriti mogućnost proglašenja elementarne nepogode. 

- Za štete na automobilima građani se prvo moraju javiti svojim osiguravajućim društvima. Neka dojave i štetu na grobnicama jer smo od direktora Ukopa saznali da su na svim gradskim grobljima nastale štete od vjetra ili srušenog drveća koje je palo na grobove - poručio je gradonačelnik.

Vlasnici kuća kojima je oluja uništila krovove i potopila ih bit će prvi na listi saniranja šteta.

Prioritetni su stanari koji zbog nevremena nemaju gdje živjeti, kao što je slučaj samohrane majke četvero malodobne djece Ivone Balas (21). Na njezinu je kuću u Zapadnom predgrađu palo ogromno drvo. Ivona i mališani za sada su zbrinuti kod njezinih roditelja. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz objekata, a Unikom je odvezao veći dio srušenog drveća s ulica. Drveće s gradskog deponija mogu uzeti građani za ogrjev.

Najveću štetu, od oko pet milijuna kuna, pretrpjela je osječka bolnica. Pacijente su zbrinuli, a uništena krovišta prekrili su folijama. Vjetar koji je puhao 17 metara u sekundi uništio je većinu usjeva i stabla voćki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk