Obavijesti

News

Komentari 23

Osim što ga navodno istražuje USKOK, Mesića tuži i Petričić

Osim što ga navodno istražuje USKOK, Mesića tuži i Petričić
1

Novinar Darko Petričić Mesića je prijavio vezano za novac koji je 90-ih navodno primio od hrvatskih iseljenika u Australiji, a koji navodno nije stigao gdje je trebao

VIDEO

Osim što navodno provjeravaju anonimnu prijavu protiv Stjepana Mesića vezano za kupnju dva stana u podsljemenskoj zoni, odvjetništvu je stigla i kaznena prijava koju je protiv bivšeg predsjednika podnio novinar i publicist Darko Petričić. Petričić nam je u razgovoru potvrdio kako je Mesića prijavio vezano za novac koji je 90-ih navodno primio od hrvatskih iseljenika u Australiji, a koji navodno nije stigao tamo gdje je trebao.

- Uz prijavu pokrenut ću tužbu protiv Mesića za ratno profiterstvo, pranje novca i veleizdaju - tvrdi Petričić te dodaje kako ima određene dokaze kojima će pokušati potkrijepiti svoje tvrdnje, no nije ih želio iznositi. U odnosu na Mesićeve stanove vrijedne 1,9 milijuna kuna, koje je navodno kupio na kraju predsjedničkog kandidata, Petričić je kazao da je znakovito da je Porezna uprava nedavno ispitala imovinu bivšeg predsjednika.

Nedavno oslobođen optužbe da je oklevetao Mesića

- Otkrili su ta dva stana koja glase na Mesićevu suprugu. Kako njegova supruga ne raspolaže s prihodima koji bi mogli opravdati takvu investiciju, kazao je da je novac posudio od prijatelja - kaže Petričić. Njega je sud nedavno nepravomoćno oslobodio optužbe da je oklevetao bivšeg predsjednika. Petričića je Mesić privatno tužio zbog tvrdnji da je njegovu predsjedničku kampanju financirao albanski lobi, te da je jedan od trojice najbogatijih ljudi u Hrvatskoj. U obrazloženju presude sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb između ostalog je spomenuo da je danas relativno tko je bogat, a tko siromašan napominjući kako je i sam Mesić nakon odlaska s državničke dužnosti kupio dva stana i dvije garaže na ime supruge, a nije sasvim jasno tko mu je posudio novac. Kako prenosi Večernji, policija poduzima određene predistražne radnje, no to je još daleko od istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mesić bi volio da mu se ispričaju svi koji mu podmeću afere

Stjepan Mesić je za HTV izjavio kako bi volio da mu se ispričaju oni koji mu podmeću afere, ali ''obzirom o kome se radi, isprike neće biti". Savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić u telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 rekao je kako nitko iz ni jedne institucije Mesića nije kontaktirao, te da on ništa ne zna o navodnoj predistrazi USKOK-a.

- Priča o stanovima u blizini Podsuseda lansirana je po istom obrascu kao i Patria. Čovjek bi očekivao bar malo više originalnosti - rekao je Jakić.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!