News

Komentari 0

Sisačko-moslavačka županija: Više niti jedan pacijent ne boluje od korona virusa

Sisačko-moslavačka županija: Više niti jedan pacijent ne boluje od korona virusa

I iz ostalih županija dolaze novi podaci prema kojima zasad u zadnja 24 sata nema novih slučajeva zaraze korona virusom. Na području Osječko-baranjske županije još je jedan pacijent izliječen

Nacionalni stožer civilne zaštite je objavio u utorak kako u Hrvatskoj nema novooboljelih od korona virusa. I danas iz županijskih stožera stižu dobre vijesti.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 69 uzoraka, a - kao i prethodnih 12 dana - svi su bili negativni na koronavirus. U istom vremenu još jedna osoba je izliječena.

U samoizolaciji se trenutno nalaze dvije osobe.

Ukupni podaci u vezi koronavirusa od početka epidemije do sada za područje Osječko-baranjske županije glase; ukupno 133 pozitivnih osoba, od toga je 118 izliječeno, osam je preminulih, a na kućnom liječenju još uvijek se nalazi sedam osoba. Na liječenju u KBC-u Osijek nema pacijenata oboljelih na virus COVID-19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 30 uzorka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Zadarska županija

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, stanje na našem području isto je kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 9 uzoraka i svi su negativni.  Upute o testiranjima nalaze se na službenim mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije: https://www.zjz-zadar.hr/hr/sluzbe/mikrobiologija-i-parazitologija/obavijesti-mikrobiologija/869, objavili su. 

Sisačko-moslavačka županija

Na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Na području Sisačko-moslavačke županije više niti jedan pacijent ne boluje od ove zarazne bolesti. Upućujemo sve stanovnike da se i dalje pridržavaju mjera i naputaka Nacionalnog kriznog stožera.

Ličko-senjska županija

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 46. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. U posljednja 24h nisu provedena dodatna testiranja. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 480 osoba.Za sve osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije nadzor je istekao te nema osoba u samoizolaciji. Od 6. veljače 2020. godine do danas je mjera samoizolacije bila izrečena za ukupno 869 osoba s područja Ličko-senjske županije. Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Najčitaniji članci