Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
103 komentara

Brkić i ostali su čak tri godine presretali mailove četiri žene

Osječko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je kako pokreće istraživanje protiv Milijana Brkića, njegovog brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka

Zagreb: Zastupnici raspravljali o planu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
103 komentara

Nakon što su službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta SSKOK Osijek dovršili kriminalističko istraživanje i podnijeli kaznenu prijavu, Osječko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istraživanje protiv četvorice Hrvata (1982., 1970., 1969. i 1969.). 

Kako doznajemo, riječ je o Franji Vargi, Milijanu Brkiću, Brkićevom bratu Jozi Brkiću i Blažu Curiću.

Kako doznaje Express Brkić i ostali su pod istragom da su upadali u mailove četiri žene. 

Isprva se govorilo da je riječ samo o porukama Vasine bivše supruge Karmen, ali kako Express doznaje iz izvora bliskih istrazi, Varga je presretao poruke jedne žene s juga Hrvatske. Zašto se ona našla u raljama Vasine opasne afere, još uvijek nije potpuno jasno.

DORH je objavio kako ih sumnjiče da su počinili kaznena djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka na štetu četiri osobe i to u razdoblju od tri godine u Belišću i Zagrebu tako što su snimali sadržaj njihovih korisničkih računa te pribavljali podatke potrebne za pristup istim računima. Priopćenje DORH-a o ovom slučaju prenosimo u cijelosti:

"Povodom zaprimljene kaznene prijave PNUSKOK-a, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv četvorice hrvatskih državljana (1982., 1970., 1969. i 1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka iz članka 269. stavak 1. KZ/11, poticanja na neovlašteno presretanje računalnih podataka iz članka 269. stavak 1. KZ/11 u vezi s člankom 37. KZ/11, pomaganja u neovlaštenom presretanju računalnih podataka iz članka 269. stavak 1. KZ/11 u vezi s člankom 38. KZ/11 i zlouporabe naprava iz članka 272. stavak 2. KZ/11. (18. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su navedena kaznena djela počinjena od lipnja 2015. godine do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu, na štetu četiri osobe (1970., 1989. 1977. i 1988.) praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisničkih računa odnosno pribavljanjem podataka potrebnih za pristup korisničkim računima. Na temelju naloga općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, sukladno članku 213. stavak 3. ZKP/08 u vezi s člankom 388. stavak 2. točka 4. ZKP/08, određena je tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica", objavio je DORH.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message