Obavijesti

News

Komentari 231

"Mi danas više nismo u Mostu, njega vodi netko sa strane..."

"Mi danas više nismo u Mostu, njega vodi netko sa strane..."
3

Želimo biti konstruktivni i želimo da ne dođe do novih izbora, ali nećemo nikome dati bianco podršku zato jer se tako i tako zove , rekao je Ivan Lovrinović na konferenciji za novinare

VIDEO

Mi od danas više nismo u Mostu i imamo svoj klub zastupnika. Tri su razloga: odstupanje Mosta od programa na koji smo dobili 300 tisuća glasova, posebice ekonomskog dijela. Sve veće soliranje Bože Petrova, i treći razlog je nepreuzimanje odgovornosti zbog pada popularnosti Mosta. U slučaju novih izbora, izgubili bismo nekoliko mjeseci a možda i godina. Most, odnosno njegov čelnik, nije uspio pokrenuti reforme. Ukoliko se ne budemo mogli uvjeriti da je vlada na pravim programskim osnovama, mi smo za nove izbore, rekao je Ivan Lovrinović u petak na konferenciji za novinare. 

POGLEDAJTE VIDEO: Martinović, Mišić i Lovrinović na konferenciji za novinare

Pokretanje videa...

06:33

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nužno je da ode i premijer Orešković te Petrov i Karamarko. Očekujemo proširenje kluba. Spremni smo surađivati sa svima koji će imati kvalitetne ideje. Čvrsto ostajemo protiv telefonske privatizacije državne imovine. Ne trebamo veletrgovačku vladu - rekao je Lovrinović i dodao da s njima još nitko iz Domoljubne koalicije nije razgovarao. 

- Glasao sam jedini od članova MOST-a protiv ove Vlade, zato jer sam kao sukreator velikog dijela ekonomskog programa mogao vidjeti nakon izlaganja premijera da ovo neće ići u dobro smjeru. Moje su se pretpostavke ostvarile. Imali smo nade da će Petrov nakon toga inzistirati na ključnim ciljevima našeg programa, posebno ekonomskog, međutim on o tome nije govorio i nije inzistirao. Mogu pretpostaviti da ga je opila vlast - rekao je Lovrinović.

- Puno je časnih ljudi u MOST-u, ali naša je ključna zamjerka odustajanje od ključnih dijelova naših programa. Ekonomski je program okljaštren do neprepoznatljivosti. U većini najvažnijih odluka mi nismo sudjelovali - rekao je Lovrinović.  Lovrinović je ustvrdio i da netko vodi Most iz pozadine jer brojne odluke, rekao je, ne donosi Nacionalno vijeće Mosta, a Petrov stalno mijenja mišljenje. Nije želio reći niti na koga sumnja jer bi to bile - spekulacije.

- Zdrav razum nam nalaže da pokušamo formirati novu Vladu, a ako to ne bi bilo moguće, mi smo ovog trena spremni za nove izbore - rekao je Lovrinović

- Mi smo suosnivači Mosta i nismo njegovi odmetnici. Želimo ostati na platformi koju smo sukreirali u Mostu i ne želimo iznevjeriti građane. Na tome ćemo raditi i dalje i na tome inzistirati. Ovo je težak trenutak za Hrvatsku. Ne želimo sudjelovati u daljnjoj polarizaciji i spremni smo sudjelovati u radu za opće dobro. Inzistirat ćemo na programu i ljudima uz koje se misli planirati nova vlada. Želimo biti konstruktivni i želimo da ne dođe do novih izbora, ali nećemo nikome dati bianco podršku zato jer se tako i tako zove - rekao je Lovrinović. 

- Nas su razni akteri u Saboru stavljali na svoje liste. Mi smo svoji, neka nas nitko ne svojata. Možemo se samo s nekim na programskim ciljevima udružiti. Božo Petrov je pozitivno doprinio istiskivanju Karamarka u poličkom smislu, svaki nastavak političkog djelovanja je destruktivan i neformalna koalicija sa SDP-om - rekao je Lovrinović. 

Zastupnici u Hrvatskom saboru Ivan Lovrinović, Juro Martinović i  Ivica Mišić su podjetimo osnovali novi Kluba zastupnika. 

Podsjetimo Ivan Lovrinović je u četvrtak na svome Facebooku objavio fotografiju sebe, s leđa, kako prelazi preko mosta. To je odmah potaknulo velik broj komentara, a mnogi su se zapitali želi li time poručiti da okreće leđa Boži Petrovu. 

Kasnije se pojavila informacija da Lovrinović, Martinović i Mišić osnivaju vlastiti zastupnički klub u Hrvatskom saboru. Lovrinović je prethodno putem Facebooka pozvao Božu Petrova, Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića da podnesu ostavke. 

Na pitanje kome će se prikloniti, Lovrinović je rekao:

- To će ovisiti o dvije stvari, o programu i ljudima. Nama trojici iz Mosta, nama je presudno važno provođenje programa. Vidjeli smo posljednjih mjeseci da je Most, odnosno Petrov sve više odustajao od reformi. Mi smo odlučili da osnujemo svoj nezavisni klub u Saboru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a