Obavijesti

News

Komentari 39

Osnovan Hrvatski odbor za produktivnost i konkurentnost

Osnovan Hrvatski odbor za produktivnost i konkurentnost
1

Odbor je, kako se navodi, osnovan u skladu s preporukom Vijeća EU, kojom se države članice poziva na uspostavu nacionalnih odbora za produktivnost i konkurentnost

VIDEO

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisali su sporazum o osnivanju Hrvatskog odbora za produktivnost i konkurentnost, objavljeno je na internet stranicama Ministarstva, a tome je u četvrtak izvijestio i HUP.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

DARKO HORVAT 09:55

Odbor je, kako se navodi, osnovan u skladu s preporukom Vijeća EU, kojom se države članice poziva na uspostavu nacionalnih odbora za produktivnost i konkurentnost, s ciljem provedbe analize produktivnosti i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo prenosi i izjavu ministra gospodarstva Darka Horvata koji je kazao kako će odbor imati zadatak analizirati politike koje mogu imati utjecaj na podizanje razine produktivnosti i konkurentnosti.

- To će se postići provođenjem neovisnih analiza na nacionalnoj razini, koje će doprinijeti kreiranju svih budućih reformi, kako bi one mogle biti usmjerene na postizanje održivog gospodarskog rasta i konvergencije - istaknuo je Horvat. 

Iz HUP-a u priopćenju prenose izjavu Ivice Mudrinića koji je kazao kako je misija Odbora iznalaženje izvedivih modela rasta produktivnosti i konkurentnosti. 

Poslovi odbora uključuju utvrđivanje i izradu analiza u razvoju produktivnosti i konkurentnosti, objektivnu ocjenu konkurentnosti i sposobnosti Republike Hrvatske za daljnji razvitak uz privlačenje investicija, davanje preporuka za provođenje potrebnih reformi u prioritetnim područjima, davanje prijedloga politika potrebnih za sustavni razvitak regulatornog okvira te druge poslove sukladno preporukama i drugim aktima EU.

Horvat: Vlada nikad nije imala toliko povjerenja u poduzetnike
Horvat: Vlada nikad nije imala toliko povjerenja u poduzetnike

Hrvatski odbor za produktivnost i konkurentnost osnovan je oslanjajući se na postojeći okvir Nacionalnog vijeća za konkurentnost koje će svoj rad nastavljati u okviru Odbora.

Odbor se sastoji od 16 članova - 4 predstavnika Vlade, 4 predstavnika poslovnog i financijskog sektora, 4 predstavnika sindikata i 4 predstavnika akademske zajednice.

Vlada rješenjem imenuje i opoziva svoje predstavnike u Hrvatskom odboru za produktivnost, dok se ostali predstavnici predlažu HUP-u.

Rad Odbora bit će financiran od stane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HUP-a, a administrativne i tehničke poslove će obavljati HUP. Nitko od navedenih članova Odbora neće primati naknadu za svoj rad, navodi Ministarstvo na svojim stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a