Obavijesti

News

Komentari 241

'Osnovat ću stranku, a zatim izlazim na izbore za Parlament'

'Osnovat ću stranku, a zatim izlazim na izbore za Parlament'
8

Milan Bandić je rekao da će do kraja ožujka osnovati stranku, a da će najvjerojatnije onda donijeti i odluku o izlasku na izbore - prvo u Zagrebu, a onda na parlamentarne

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić​ uživo se javio u emisiji RTL Danas iz  jednog zagrebačkog restorana na Markuševcu gdje se družio s prijateljima i simpatizerima. U ležernom izdanju, odjeven u kuhinjsku kutu, Bandić je kuhao grah za okupljene.

Upitan je li kuhanje graha simpatizerima početak predizborne kampanje, Bandić je odgovorio kako predizborne kampanje nema.

- Ja jedini u Hrvatskoj radim 365 dana u godini, prema tome, mi ne znamo što je to predizborna kampanja - rekao je.

Davor Puklavec/PIXSELL

Na pitanje kada će dati ostavku, odgovorio je da to treba vidjeti, da se Bogu moli po redu te kako zamjenica umjesto gradonačelnika, kojem je zabranjeno obnašanje funkcije, obavlja svoj posao. 

Osnivanje stranke i izlazak na izbore

- Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, tijekom kraja trećeg mjeseca bit će osnovana i stranka i najvjerojatnije ćemo do tada donijeti odluku da idemo na nove izbore - rekao je.

'Nitko nije izgubio moje povjerenje'

Na pitanje zašto je zamjenica Sandra Švaljek izgubila njegovo povjerenje, Bandić je rekao:

- Nitko nije izgubio moje povjerenje, gospođa Švaljek radi svoj posao i to radi kako najbolje zna i umije. Ja bih to radio puno bolje i efikasnije, to i vrapci na krovu znaju. Ona je zamjenica - zato je zamjenica. Švaljek igrom slučaja sad obnaša funkciju gradonačelnice. Ja nisam osvojio titulu gradonačelnika jer imam lijepe oči - rekao je.

- Ja sam svoju dužnost stekao šljakom od po 16 sati u pet mandata. Toliko mandata nikad neće nitko osvojiti u Zagrebu. Projekti koji stoje ne smiju stati, ne realiziraju se onom brzinom kojom ja mislim da bi trebali, do kraja ožujka ću donijeti tu odluku pa idemo po šesti put probati. To je moje legitimno pravo, ja imam mandat od Zagrepčana i na mojoj je prosudbi na odlučim. Ne želim živjeti kao parazit, primati plaću i gledati doma kako moji projekti propadaju. Ja sam pošten čovjek do kraja i takav ću i dalje biti. Ja se nisam rodio, niti ću umrijeti kao gradonačelnik - poručio je.

Davor Puklavec/PIXSELL

O Holdingovom natječaju

Ispričao je kako se sa svojom zamjenicom zadnji put vidio u subotu kada mu je priopćila da će odabrati članove Uprave Holdinga.

- Tu smo stali jer ja ne smijem predlagati tko će to biti i rekao sam im da izaberu one za koje misle da su najbolji, a kad dođem opet na svoju funkciju vidjet ćemo. Ako rade svoj posao ostaju, ako ne rade naći ćemo druge, to je najmanji problem - kazao je Bandić.

- Natječaj za članove Uprave je dobra stvar ako joj je svrha naći najbolje ljude, ali ako mu je cilj glumiti samo demokraciju onda nije dobar. Kad gradonačelnik ponovno preuzme Grad odabrat će se ljudi koji će najbolje služiti građanima i priuštiti im na vrijeme isporuku javne usluge - dodao je.

Davor Puklavec/PIXSELL

Puno povjerenje u pravnu državu

Nije htio komentirati sudski postupak u kojem se nalazi, samo je rekao da ima puno povjerenje u pravnu državu, sud i svoj odvjetnički tim.

-Prvo u Zagrebu, a onda i na parlamentarne izbore -  rekao je Bandić o svojim daljnjim političkim planovima.

- Ispod političkog neba ima prostora i za stranku Milana Bandića, koja će imati četiri sastavnice: Milana Bandića, solidarnost, zajedništvo i rad - to Hrvatskoj treba- zaključio je.

Plan za spas Hrvatske

Zagrebački gradonačelnik  za N1 najavio je svoje prve poteze ukoliko pobjedi na parlamentarnim izborima te otkrio svoj plan za Hrvatsku.

- Nema razloga da na sljedećim parlamentarnim izborima iskustvo, znanje i viziju, rad, talent, leadership, tu solidarnost, socijalnu osjetljivost i odgovornost, taj gospodarski, urbanistički preporod grada Zagreba ne preselimo i na Hrvatsku i od Hrvatske napravimo europsku Hrvatsku. To svi građani ove zemlje očekuju -rekao je Milan Bandić.

Najavio je i koji će mu biti prvi koraci ukoliko pobjedi na parlamentarnim izborima.

- Prvo bih Knin i Vukovar popeglao kao Jelačić plac jer to oni zaslužuju. Sramota je da nakon 20 godina nakon rata i ulaska 4. gardijske u Knin i reintegracije Hrvatske u svoj sustav, da Knin i Vukovar imaju najveću stopu nezaposlenosti. To su dva istinska heroja ove zemlje.

- Ono što bih drugo napravio je sve ono što smo radili u Zagrebu 15 godina, učinivši od njega socijalno najodgovorniju europsku metropolu, to bih isto učinio i od Hrvatske.

- I treće, sva ministarstva bih preselio i dislocirao diljem Hrvatske. U Zagrebu bih ostavio svega par ministarstava. Ne treba biti sve u Zagrebu, treba ravnomjerno razvijati državu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje