Obavijesti

News

Komentari 246

'Ostajem pri ostavci, ne dam da itko govori protiv vojske'

'Ostajem pri ostavci, ne dam da itko govori protiv vojske'
1

Vojske je sjajno odradila svoj dio posla na obrani Dalmacije od požara. Vojnici su napravili upravo ono što se od njih tražilo i zbog čega su pozvani, kaže ministar obrane

VIDEO

Ministar obrane Damir Krstičević kaže da i dalje stoji kod svoje odluke o ostavci.

- Ja ostajem pri odluci o ostavci na mjesto ministra obrane. Imam vojničku čast i ne dozvoljavam da itko govori protiv vojske koja je sjajno odradila svoj dio posla na obrani Dalmacije od požara. Vojnici su napravili upravo ono što se od njih tražilo i zbog čega su pozvani - rekao je Krstičević za sutrašnji Jutarnji list.

- Moja misija je završena - tom je porukom, pak, Krstičević odgovorio na poziv u emisiju Otvoreno HTV-a. A da Krstičevićeva misija nije gotova, siguran je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. I bivši ministri obrane Andrija Hebrang i Željka Antunović smatraju da Krstičević treba ostati.

Mislim da se radi o odličnom ministru i ja se nadam da ovo neće biti epilog. Siguran sam da misija generala Krstičevića nije završena, rekao je Davor Božinović. Smatra da je u požaru u Splitu i okolici odrađen vrhunski posao s obzirom na njegove razmjere. Za izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kazao je da su one bile u smjeru svih onih koji su zaključili da je odrađen odličan posao. 

Koliko vatrogasaca bi trebalo da pokrije svaki segment od 15 kilometara aktivne fronte?  Dodao je da su u pitanju bili ekstremni vremenski uvjeti i da se postrojbe ne mogu prebacivati onako kako bi se htjelo. 

Andrija Hebrang  istaknuo je da je Krstičević  jedna od ključnih osoba za stvaranje nove nacionalne strategije sigurnosti. Ima snaga kojima smeta da na čelu sigurnosti bude hrvatski bivši general i heroj Domovinskog rata, smatra. Dodao je kako se nada da će te snage biti poražene i da će Krstičević ostati na čelu tog resora. 

Na upit voditelja tko predvodi te snage odgovorio je da su to svi oni koji su se do sada trudili da iz cijelog sustava sigurnosti, vojske i policije izbace sudionike Domovinskog rata. Kasnije u emisiji kazao je i da je uvjeren da ministar Krstičević zna tko to ide protiv njega.

Željka Antunović rekla je da osuđuje zloupotrebu ozbiljnih kriznih događaja kao temu oko koje će se političari nadjačavati i prebacivati odgovornost. Smatra da su neprimjerene izjave stizale sa svih strana- i s ljevice i desnice. Damiru Krstičeviću poručila je da dobro razmisli o svojoj odluci jer, smatra, njegov integritet ničim nije ugrožen. Pohvalila ga je jer je jasno definirao svoje ciljeve za mandatno razdoblje.   

Odnosi Pantovčaka i Banskih dvora svakako nisu dobri, ali nije u pitanju samo ovaj slučaj, kazala je Iva Puljić- Šego. Ispričala je kako su u HDZ-u jako negativno doživjeli predsjedničino sazivanje razgovora o novoj parlamentarnoj većini u jeku krize HDZ-a i Mosta. Smatra da je najveći problem oko njezine izjave  o vojsci to što je sve komentirala iz Austrije. Mogla je doći u Split pogledati što se zbiva na terenu pa onda eventualno uputiti primjedbu, dodala je. Smatra indikativnim i to što se premijer Plenković u cijeloj drami s predsjednicom uopće nije čuo.  

O Krstičeviću je stekla dojam da je duboko povrijeđen te smatra da je on jedan od ministara koji sa srcem radi taj posao. Misli da će Plenković učiniti sve da ostane jer, osim što je dobar ministar, HDZ-u donosi puno glasova. Vrijedan im je i stranački i u Vladi.  Kazala je i to kako joj iz izjava predsjednice nije baš jasno da je njezina meta bio Dragan Lozančić.   

Igor Tabak komentirao je resor obrane. Evo tu u studiju su tri bivša ministra obrane i nijedan od njih nije dovršio mandat. Dakle, to je vrlo težak resor. U našoj politici ima vrlo malo ljudi koji imaju podlogu, a onda i volju, da to rade na ozbiljan i dobar način, rekao je. 

Zanimljivo, svi su se gosti složili kako nema razloga za ostavku ministra Krstičevića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca