Obavijesti

News

Komentari 121

Ostala je bez lica i obje ruke, od države traži 850 milijuna kuna

Ostala je bez lica i obje ruke, od države traži 850 milijuna kuna
10

Charla Nash je 2009. godine prijateljici htjela pomoći čimpanzu namamiti u kuću, a životinja je napala. Tvrdi kako su vlasti znale što se događa, no nisu joj pomogle

VIDEO

Nakon napada čimpanze ostala je slijepa, izgubila je obje ruke te su joj transplantirali lice. Charla Nash (60) sada od savezne države Connecticut u SAD-u traži 850 milijuna kuna odštete. Žena ističe kako su vlasti znale što se s njom događa, no nisu na to obraćale puno pozornosti.

U petak je pred sudom izjavila da su vlasti znale kako je čimpanza opasna, ali nisu poduzeli ništa. Nash kaže da bi s 850 milijuna kuna mogla platiti sve liječničke troškove te da bi mogla lagodnije živjeti. 

- Znali su sve što je bilo, ali me nisu ni pokušali zaštititi - rekla je Charla. Prošle godine su joj blokirali tužbu države, no odvjetnici su zaključili kako je sada za to sve spremno. 

Odvjetnik države Connecticut, George Jepsen, rekao je kako država ne može biti odgovorna za taj napad. 

Čimpanza joj otkinula nos, usne, kapke i ruke

Čimpanza Travis napala je Charlu 16. veljače 2009. godine nakon što je vlasnici životinje otišla pomoći namamiti čimpanzu nazad u stan. Životnja je u tom trenutku napala, a otkinula joj je nos, usne, kapke i ruke. Policija je ubrzo stigla te su upucali čimpanzu, javlja Daily Mail.

Charla je od napada bila na nekoliko operacija, a između ostalog su joj transplantirali i lice. Unatoč nekoliko pokušaja transplantacije ruku, Charla i dalje čeka. Liječnici su joj pokušali transplantirati ruke 2011. godine, no ubrzo su ih morali maknuti jer joj cirkulacija nije bila dobra te je dobila infekciju. 

Mjesečno na troškove liječenja i ostale medicinske pomoći troši 90.000 kuna, ali taj iznos je i veći zbog dodatnih troškova. Odvjetnici Charle Nash tuže državu, jer ističu kako su vlasti znale da je čimpanza bila ljubimac Charline prijateljice, a u toj državi je zabranjeno kod kuće držati životinje teže od 22 kilograma bez dozvole. Njena prijateljica za to nije imala dozvolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca