Obavijesti

News

Komentari 7

'Ostala su otvorena još tri, četiri ministarska mjesta'

'Ostala su otvorena još tri, četiri ministarska mjesta'
1

Čelnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a potvrdili su da će u utorak u podne u središnjici HDZ-a potpisati koalicijski sporazum i dati ga javnosti na uvid

VIDEO

Koalicijski sporazum između žuto -zelene koalicije i HDZ potpisat će se u utorak u 12 sati, potvrdili su čelnici stranaka.
- Otvorili smo razgovore o kadrovima, no još nismo postigli dogovor koja bi mjesta trebala pripasti HSS-u - kazao je Friščić, koji je prije sastanka izjavio kako bi bilo prirodno da njima pripadne ministarstvo poljoprivrede.
-To nije stvar inzistiranja, no ni u jednom trenutku ucjene nisu bile na stolu niti ću se ja tako ponašati - rekao je Friščić i demantirao nagađanja da će biti predsjednika Sabora.
Sanader je potvrdio da su ostala otvorena još tri do četiri mjesta, ali je kazao da Petar Čobanković ostaje glavni kandidat za mjeto ministra poljoprivrede.
- Ne znači da će on to na kraju i biti, ali je sigurno da će biti u novoj Vladi - rekao je mandatar.
Iako je Dragan Primorac u medijima najavio povlaćenje iz politike, Sanader kaže da o tome s njim nije razgovarao. Dometnuo je da u HDZ-u nije bilo riječi o ministarskim mjestima, te da će se o tome raspravljati na sjednici Predsjedništva u četvrtak. Dodao je i da još nije dogovoreno tko će biti predsjednik Sabora. Mandatar je potvrdio da bi za njega bilo poželjno da u Vladi budu i predsjednici stranaka žuto-zelene koalicije, ali će kaže, razumjeti ako to tako ne bude. Sanader je ustvrdio i da je malo vjerojatno da će se osnovati ministarstvo regionalnog razvoja što su od njega tražili čelnici kaolicije HSLS-a i HSS-a. Vjerojatno je i da turizam neće biti zasebno ministarstvo.
Adlešič i Čehok ranije su napustili sastanak, pa se nije moglo doći do njihovih izjava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca